Další záhada v případě mrtvé Češky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Další záhada v případě mrtvé Češky

Lidé nosí k místu neštěstí květiny.
Lidé nosí k místu neštěstí květiny.  (Foto Callum Cuddeford)

V případě záhadné smrti zdravotní sestřičky Petry S. (†32), jejíž tělo bylo nalezeno v londýnském parku, vyplulo na povrch další svědectví. Postarala se o ně spolubydlící zemřelé Češky.

Žena, která pracovala v londýnské nemocnici Evelina, byla naposledy spatřena 28. listopadu. Hovořilo se o tom, že od chvíle, kdy si vybrala z bankomatu peníze a nastoupila do autobusu směrem k domu, kde bydlela, ji už nikdo neviděl. To ale zřejmě není pravda. „Domů dorazila, vykoupala se, ale odešla,“ tvrdí její spolubydlící. Dva týdny poté našly Petru bez známek života děti v Brunswickém parku. K místu, kde bylo tělo Češky Petry nalezeno, nosí lidé květiny, zapalují svíčky a pokládají plyšáky.

Příčinu určí pitva

Podle Scotland Yardu je její smrt považována za nevysvětlenou, vyšetřování ale nasvědčuje tomu, že se nestala obětí násilí. Přesný důvod ﷯úmrtí stanoví pitva. „Doufáme, že policie důkladně prošetří příčinu,“ konstatoval první tajemník české ambasády Martin Hošek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.