Obžalovaná matka: Svého synka jsem nezranila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Obžalovaná matka: Svého synka jsem nezranila!

Michaela A. přichází k soudu
Michaela A. přichází k soudu (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Drsně se starala zřejmě o své dvě děti Michaela A. (21) z Ústí nad Labem. Tvrdí to obžaloba, která ji viní ze zanedbání povinné výživy, ohrožování výchovy dítěte a především z těžkého ublížení na zdraví.

V roce 2019 se prý snažila utišit svého tehdy čtyřměsíčního synka silným opakovaným zatřesením. Chlapec začal krvácet do mozku. „Věděla, že se jedná o předčasně narozené dítě s porodní váhou 1450 g. Došlo ke zvýšení nitrolebního tlaku, dráždivosti, křečovým stavům a zvracení, zjištěny byly krevní výronky v sítnicích obou očí, tohoto nezletilého to ohrožovalo na životě,“ uvedla žalobkyně Simona Konopáčová.

Jen díky rychlé pomoci neurochirurgů chlapec přežil, má ale trvalé následky. Jeho matka, která na počátku procesu mlčela, se včera rozhodla vypovídat. „Přiznávám se, že jsem zanedbala povinnou péči o své děti, ale svému synovi Sebastianovi jsem neublížila,“ sdělila. Zranění synka měl prý způsobit jeho otec. Žena může od soudu odejít s až 12letým trestem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.