Péřové peřiny nabízí nejluxusnější spaní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Péřové peřiny nabízí nejluxusnější spaní

 (Depositphotos)

Možná nemáte nejlepší vzpomínky na staré duchny z domova, či na tu, pod kterou i dnes spíte u babičky případně na chalupě. Ale pozor, i technologie zpracování peří pokročily a od péřových přikrývek a peří dnes můžeme čekat mnohem větší komfort. Často nebylo peří všito do jednotlivých neprostupných komůrek, a tak jste se běžně vzbudili s nohama zatíženýma veškerým obsahem přikrývky, ale nahoře bez jediného peříčka a klepající se zimou. Dnes jsou přikrývky vždy prošité, peří tak v nich neputuje, jak se mu zlíbí. Nelíbila se nám ani vysoká hmotnost přikrývek. Ale i v tomto jsou dnes péřové přikrývky jiné, a naopak vynikají lehkostí a hebkostí.

Proč nedokázaly peří nahradit moderní materiály?

Ještě před pár lety vyhazovali všichni péřové duchny a nahrazovali je přikrývkami plněnými umělým vláknem. Někdo se v nich cítí, jiný méně. Pravdou je, že komfort přírodního materiálu nemůže žádné umělé vlákno nahradit. K tomu se posílilo ekologické cítění nás všech, a i k výběru lůžkovin se snažíme přistupovat s ohledem na přírodu.

Přírodní peří navíc v žádném směru za umělými vlákny nezaostává. Skvělé tepelněizolační vlastnosti jej předurčují k celoročnímu využití. I když své plusy umí nabídnout zejména v zimě. Věděli jste, že teplo umí udržet dvakrát déle než vlněné přikrývky, a dokonce čtyřikrát déle než přikrývky ze syntetických vláken? Dnes vás již nikdo nebude přesvědčovat, že duté vlákno je lepší než peří. I milovníci outdooru dávají přednost spacákům z peří před těmi z dutého vlákna.

Peří je měkké a pružné. Proto poskytuje vysoký komfort při spánku. Je prodyšné, a tak peřina dobře odvětrává a nezůstává mokrou, pokud se pod ní zapotíme. K čemuž navíc díky prodyšnosti peřiny ani nedochází.

Jak si vybrat péřovou přikrývku?

Obecně platí, že vyšší podíl prachového peří zvyšuje kvalitu výplně péřových přikrývek. Je tak logické, že s vyšším obsahem prachového peří roste i cena přikrývky. V e-shopu Ceskeluzkoviny.cz si máte možnost kvalitu přikrývky dokonce nakonfigurovat. Vybrat si lze přikrývku od 20 % až do 100 % obsahu prachového husího peří. 100% výplně z prachového peří řadí přikrývky do kategorie LUXUS.

Péřové peřiny potřebují rovněž kvalitní potahové látky. Ty nabízí České lůžkoviny nadstandardně kvalitní. Péřové peřiny jsou lehké, a tak se nemusíte bát vysoké hmotnosti přikrývky. E-shop nabízí klasické, prodloužené i francouzské rozměry péřových přikrývek.

Zamilujete si i péřové polštáře

Skvělou práci odvedou i péřové polštáře. Bojujete neustále se zmuchlanou výplní polštářů z umělých vláken? S husím peřím pod hlavou se spí lépe. Bojíte se roztočů? Správnou péčí o polštář jejich výskyt eliminujete. České lůžkoviny nabízí polštáře v rozměrech 50×70 cm i 70×90 cm. Rovněž u polštáře si lze volit procento obsahu prachového peří, a to až do 100 %.

Vždy čisté lůžkoviny

Kdysi bylo samozřejmostí nosit péřové lůžkoviny do speciálních čistíren. Dnes tomu tak již není. Údržba péřových přikrývek i polštářů z peří se tak výrazně zjednodušila. Vyperete je doma v automatické pračce s dostatečně velkým bubnem. Po praní je nezbytné použít vhodný prací prostředek na vlnu či přímo na peří, který peří neodmastí. Jinak by došlo ke ztrátě jeho unikátních termoregulačních vlastností. Pro sušení lze využít kondenzační nízkoteplotní bubnovou sušičku, která výplň dokonale načechrá. Doporučuje se i používání speciálních míčků na ještě lepší provzdušnění obsahu sušičky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.