MMA je nejrychleji se rozvíjejícím sportem na světě. Láká i sázkaře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

MMA je nejrychleji se rozvíjejícím sportem na světě. Láká i sázkaře

 (Depositphotos.com)

MMA je pravděpodobně jediným sportem na světě, jehož zkratka je známější než plný název – z angličtiny Mixed of Martial Arts. Smíšená bojová umění zaznamenala v posledních letech přímo raketový růst popularity a právem se o nich hovoří jako o nejrychleji se rozvíjejícím sportu na světě. Ostatně i v době, kdy se mnohé sporty těžce vracely k fungování před pandemií, největší MMA organizace UFC pořádala a stále pořádá ambiciózní turnaje s titulovými zápasy. Jaká je budoucnost tohoto sportu a jeho vlajkové organizace?

Galavečery smíšených bojových umění se pořádají už od dvacátého století, ale skutečný rozvoj a našlápnutí tohoto sportu můžeme datovat teprve pětadvacet let zpátky, kdy byla založena organizace Ultimate Fighting Championship. Tato organizace se zasadila o růst a kultivaci MMA jako nikdo předtím – zavedly se váhové kategorie, definovala se jasná pravidla zápasů a začaly se používat vycpané rukavice. První zlomový moment, který přispěl k tomu, že se ze smíšených bojových umění stal mainstreamový sport a z UFC globální značka oceňovaná zhruba na sedm miliard dolarů, nastal v roce 2001. Tehdy totiž organizace za dva miliony dolarů koupila nově založená skupina Zuffa. V jejím čele stál člověk, který UFC řídí dodnes: Dana White.

Od té doby si UFC drží pozici prémiové organizace, která uzavírá kontrakty pouze s těmi nejlepšími zápasníky světa. Je to velká výhoda například oproti boxu, kdy se boxeři utkávají o tituly různých federací. U UFC zkrátka každý ví, že se soustředí elitu MMA. Ti nejlepší se vždy musejí utkat s těmi nejlepšími, pokud chtějí získat titul. UFC patří mezi nejprogresivnější a nejambicióznější organizace ze všech profesionálních sportů. Svoje ambice neomylně směřuje do digitálního světa, umí využívat ve svůj prospěch sociální sítě, poskytuje online streamovací služby a díky své prezentaci na internetu mají k organizaci a obecně ke sportu MMA jako takovému snadný přístup fanoušci z celé planety.

Rostoucí zájem ze strany sázkařů

MMA jsou stále oblíbenější sporty, není tedy divu, že lákají i sázkaře. Ptáte se, proč sázet na tento sport? Má to hned několik výhod. V kleci spolu bojují vždy jednotlivci, není tedy nutné spoléhat se na výkon celého týmu, jako např. u hokeje či fotbalu. Sázení na MMA je prakticky kombinací variability výkonu, trenérského týmu a statistických dat z minulých zápasů. Každá informace, kterou najdete a vyhodnotíte ji v zájmu celku, má svůj význam a může vám ve finále prozradit mnoho.

Abyste mohli úspěšně sázet na MMA, je nutné důkladně znát pravidla. Otevře vám to široké spektrum možných sázek na různé události, které se mohou během zápasu stát. Běžná je tzv. money line – to znamená, že sázíte na konkrétního vítěze souboje. Druhou nejčastější možností jsou pak sázky na počet kol. Zpravidla to bývají sázky na to, jestli zápas dojde do třetího, případně pátého kola. Klíčem pro to, abyste se stali úspěšným sázkařem, je mít důkladně nastudované jednotlivé fightery.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.