Hasič Michna (47) fotí zásahy: Oceněná foto Souboj živlů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hasič Michna (47) fotí zásahy: Oceněná foto Souboj živlů

Hasič Richard Michna (47) si rozumí s hadicí i objektivem asič Richard Michna (47) si rozumí s hadicí
Hasič Richard Michna (47) si rozumí s hadicí i objektivem asič Richard Michna (47) si rozumí s hadicí (Foto Richard Michna)

Kapitán Richard Michna (47) už 20 let slouží u hasičů, momentálně je řídícím důstojníkem územního odboru Liberec. A stejně dobře jako s hadicí si rozumí i s foťákem. Jeho snímek Souboj živlů vyhrál v soutěži českých a slovenských hasičských sborů.

Vítězný snímek pořídil v březnu u rohanské lesovny za Ještědem. Tehdy tam ještě za tmy krátce před rozbřeskem začala hořet chata. „Když jsem dorazil, zásah byl pod vedením velitele čety. Měl jsem tak čas udělat několik fotografií,“ líčí Richard Michna.

Udělat dobrý snímek během hektického zásahu, kdy jeho kolegové bojují nejen s živlem, ale také s časem, je podle Richarda i o štěstí. Fotku Souboj živlů do soutěže Hasiči před i za objektivem přihlásil až na doporučení kolegů. „ Ani jsem nepředpokládal, že bych se mohl umístit, vítězstvím jsem byl mile překvapen,“ přiznává chlapík, který se focení věnuje i ve volném čase, zejména v přírodě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.