Rybník v Jistebníku se hemží kapry: Z Bezruče vyloví 500 metráků ryb | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rybník v Jistebníku se hemží kapry: Z Bezruče vyloví 500 metráků ryb

Dříve ligový basketbalista, dnes chovatel ryb Jan Stehlík.
Dříve ligový basketbalista, dnes chovatel ryb Jan Stehlík. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Vypustit 75 hektarů vody a vylovit stovky metráků šupináčů. To je úkol rybářů na rybníku Bezruč na Novojičínsku. Začal tam tradiční výlov kaprů. Znamená to tři dny od rána do večera na nohou, mozoly a bolavé svaly.

„Každoročně se nám daří vylovit asi pět set metráků ryb, především kaprů. Letos jsou takoví spíše menší. Na hrázi si můžete rybu koupit, nechat vykuchat nebo ochutnat některou ze specialit v tamním stánku,“ říká šéf firmy Chov ryb Jistebník Jan Stehlík (35). Mezitím nosí v sítích rybáři rybu za rybou. Dávají je poté do kádí podle velikosti. „Napřed se natáhne do loviště podložní síť a sháňkou si ryby naplašíme do sítě, lovíme je do kádí,“ popsal rybář.

Dražší o šest korun

Na Štědrý den bude vánoční kapr o pár korun dražší. „Zdražily obiloviny na zakrmování i energie, pohonné hmoty, vše šlo nahoru. Připlatíte šest korun na kile oproti loňsku,“ řekl Jan Stehlík.

Kupte si rybu na hrázi

Výlov rybníka Bezruč v letošním roce probíhá od 5. do 7. listopadu. Koupit si tam rybu můžete denně od 8 do 16 hodin. V době výlovu ryby prodávají pouze na hrázi. Na sádkách je prodej přerušen a pokračuje od 8. listopadu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.