Začal prodej kaprů: Dominik (3,5) kvůli nim vynechal školku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Začal prodej kaprů: Dominik (3,5) kvůli nim vynechal školku

Ke kádím vyrazil i Ivan a se synem  Dominikem.
Ke kádím vyrazil i Ivan a se synem Dominikem. (Foto pro Aha! – Jana Gogová)

Do školky chodí rád, včera ji ale Dominik Dostál (3,5) ze Zlína vynechal. Nemohl si totiž nechat ujít nákup vánočních kaprů! S rodiči zamířil na náměstí Míru, kde se rok co rok začínají prodávat přesně týden před Štědrým dnem.

I letos sem z Hodonína doputovali včas, v centru Zlína jich bude k dispozici asi 40 metráků. „Jsou krásní, moc se mi líbí. Skoro jako auta,“ podotkl capart, který je vyznavačem rychlých kol po tatínkovi Ivanovi (40). „Vypravili jsme se sem celá rodina, vlastně tak startujeme krásný vánoční čas. Až skončí, čeká nás jiná radost, Dominik dostane malého brášku,“ prozradila maminka Vendula (28).

Přípravu kaprů dostane na starost tatínek, který je osvědčeným kuchařem. „Samozřejmě to bude klasika. Připravím bramborový salát a kapr bude smažený. Manželka mi ale pomůže, chce to její precizní ruku,“ dodal s úsměvem Ivan s tím, že se na kapry přijdou s Dominikem určitě ještě několikrát podívat. „My se taky moc těšíme. Když se objeví kapři, je jasné, že jsou tu Vánoce. A kdo by je neměl rád?“ zastavila se u kádí další Zlíňanka Petra Valeriánová (33) s dcerou Melanií (3).

Letos jsou menší

Z Rybářství Hodonín míří do okolí včetně Zlína 2400 metráků kapra. Letos jsou na rozdíl od předešlých let kvůli studenému květnu v průměru o 150 gramů lehčí.

Od 109 do 129 Kč

Ceny kaprů výběr nad 2,5 kg ve Zlíně oproti loňsku stouply zhruba o 10 procent na 115 korun. Kapr stojí v Česku od 95 Kč na sádkách do zhruba 129 Kč v kádi.

Ukradli jich tři metráky!

Na vlastní kšefty s rybami asi myslel před Vánocemi zatím neznámý zloděj, který kradl v rybářském areálu v Petrovicích﷯. Pryč jsou vánoční kapři, amuři, štiky a jeden sumec! Lotra neodradily ani zabezpečené kádě. „Odcizil přibližně 300 kilogramů ryb v hodnotě bezmála 30 tisíc korun,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková.



Přečtěte si
aveneta
18. 12. 2021 • 14:40

Kapr... no je to tradice, ale mnozí volí spíše řízek či filé k tomu salátu, ale hlavní je ten pocit štědrovečerní večeře, nálada a souznění....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.