Jak a kde ušetřit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak a kde ušetřit?

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Shutterstock)

Pandemie covidu řadě lidí nejen zhoršila zdraví, ale vysála i peněženky. Pro zlepšení rodinných financí je nutné pečlivě plánovat a utrácet s rozmyslem.

Opatrně s kreditní kartou

Většina bank nabízí k běžnému účtu kromě debetní karty i kartu kreditní, se kterou se dá ušetřit. Banky při nákupu kreditkou nabízejí různé slevy a bonusy. RADA: Abyste ušetřili, musíte platby kreditkou vrátit v bezúročném období.

Proklepněte dodavatele energií

Výdaje za energie tvoří významnou část rodinného rozpočtu. A vzhledem k současné situaci budou tyto výdaje růst. RADA: Udělejte si přehled, kdo a za kolik vám může energie dodávat.

Mobilní volání

Srovnejte si operátory Ušetřit se dá i porovnáním nabídek mobilních operátorů. Především ceny neomezeného tarifu se výrazně liší. RADA: Spočítejte si, jestli se vám nevyplatí rodinný balíček za jednu sumu spolu s internetem. RADA: Pokud se u svého poskytovatele zmíníte, že víte o výhodnější konkurenční nabídce, může vám nabídnout výhodnější cenu.

Plaťte včas

Promeškání stanoveného termínu při platbě za telefon, energie nebo půjčku se může prodražit. Pár dní zpoždění může sát stovky korun navíc. RADA: Nastavte si na pravidelné platby trvalý příkaz.

Více v Aha! 19. 10. 2021

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.