Čtyřmetrový aligátor ukrýval předměty staré 6000 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čtyřmetrový aligátor ukrýval předměty staré 6000 let

Aligátor (ilustrační foto)
Aligátor (ilustrační foto) (Blesk/Slávka Červená)

John Hamilton už za svůj život chytil pár pořádných bestií, ale přesto ho jeho poslední úlovek totálně šokoval. Šlo o čtyřmetrového aligátora. Ale to není vše: Když ho vykuchali, našli v jeho žaludku až 6000 let staré artefakty.

Hamilton vyrazil na slavnou řeku poblíž města Yazoo City spolu se svými kamarády Jordanem Hacklem, Toddem Hollingsworthem, Landonem Hollingsworthem a Drewem Berryhillem a od začátku se jim mimořádně dařilo. „To byl den, na který do smrti nezapomenu! Nejprve jsme vytáhli dvoumetrového aligátora a o chvíli později bestii o dvojnásobné délce. Vážil přes tři metráky, přesně 340 kg. Vzali jsme ho ke kamarádov i , aby ho stáhl, a tam jsme se dočkali dalšího překvapení,“ popsal lov Hamilton.

Zpracování cenného úlovku se ujal Shane Smith. Když aligátora kuchal, objevil v jeho útrobách nějaké podivné předměty. „Aligátoři běžně žerou kamení a podobné věci, aby napomohli svému trávení. Ale tohle bylo něco jiného, v y - padalo to velmi staře, a tak jsem zavolal na nejbližší univerzitu,“ uvedl Smith. Nadšení vědci záhy určili, že oba předměty pravděpodobně používali původní obyvatelé Ameriky před 5000 až 6000 lety. Artefakty budou dále zkoumat, aby přišli s dalšími podrobnostmi. 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.