Osádku vozu vystavil nebezpečí, teď míří za katr | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Osádku vozu vystavil nebezpečí, teď míří za katr

Byl opilý
Byl opilý (ara)

Přítelkyni (34), která se s ním rozešla, dvakrát strhl při řízení volant a osádku vozu dostal do ohrožení života. Příštích patnáct let za to Martin Majling (40) stráví za mřížemi.

Předtím byl za to odsouzen na sedm let. Událost, při které jen zázrakem nepřišel nikdo o život, se odehrála v květnu 2017 na silnici u Klimkovic na Novojíčínsku. Opilý Majling se v autě hádal se svou přítelkyní, která se s ním v ten den rozešla. Zhruba v osmdesátikilometrové rychlosti jí strhl volant nejprve doleva.

Zde se vůz naštěstí jen bočně střetl s protijedoucím vozidlem. Potom doprava, kdy vůz vyjel ze silnice a narazil do náspu. Krajský soud Majlingovo chování kvalifikoval jako pokus o těžké ublížení na zdraví a vyměřil mu sedmiletý trest. Proti tomu se odvolal obžalovaný, který žádal zproštění obžaloby, ale i žalobce, který se naopak domáhal přísnějšího trestu.

Vrchní soud v Olomouci včera vyhověl žalobci a Majlingův čin překvalifikoval na pokus o vraždu a pravomocně mu vyměřil patnáctiletý trest. „Obžalovaný úmyslně vyvolal stav, který hrozil smrtelným následkem, k tomuto následku byl lhostejný a jen šťastnou shodou okolností k němu nedošlo,“ zdůvodnil rozhodnutí soudce Michael Vrtek. Muž tak jednal zákeřně vůči blízké osobě a auto při tom použil jako zbraň.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.