Drancovali Kapitol, ale spadla klec: Zatkli Šamana i výtržníka s pultem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Drancovali Kapitol, ale spadla klec: Zatkli Šamana i výtržníka s pultem

Národní garda nakonec k budově Kapitolu dorazila, (7.01.2021).
Národní garda nakonec k budově Kapitolu dorazila, (7.01.2021). (Reuters)

Federální agenti zatkli další účastníky středečních nepokojů v sídle amerického Kongresu, jejichž fotografie obletěly celý svět.

Jedná se o Adama Christiana Johnsona (36), který byl vyfocen s řečnickým pultíkem předsedy Sněmovny reprezentantů. A tzv. Šamana QAnon, který do Kongresu vtrhl s kožešinovou čepicí s rohy. Rohatec Jacob Chansley (33), známý také jako Jake Angeli, se stal zřejmě nejznámější tváří výtržností, při nichž příznivci Donalda Trumpa zaútočili na budovu Kongresu, kde kradli a ničili vybavení. Chansley je známým vyznavačem teorie spiknutí QAnon (satanisté, pedofilové a obchodníci s dětmi usilovali o sesazení prezidenta Trumpa, apod.) oblíbené na krajní pravici a na protest ve Washingtonu přijel s pomalovaným obličejem, svlečený do půl těla a s kopím, na němž byla americká vlajka. Mj. žije s maminkou a nemá práci. Odhalen byl i Richard Barnett (60), který »úřadoval« v kanceláři Nancy Pelosiové. Nyní všichni tři čelí stíhání kvůli násilnému vniknutí a výtržnictví na půdě Kapitolu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.