Viděla umírat syna (†12) a manžela (†48): Silnice smrti? Ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Viděla umírat syna (†12) a manžela (†48): Silnice smrti? Ne!

Řidič projel pravotočivou zatáčkou větší rychlostí a na mokru dostal smyk. Vjel do protisměru a bokem auta narazil do přední části právě projíždějícího vozidla. Nakonec auto skončilo na svodidlech.
Řidič projel pravotočivou zatáčkou větší rychlostí a na mokru dostal smyk. Vjel do protisměru a bokem auta narazil do přední části právě projíždějícího vozidla. Nakonec auto skončilo na svodidlech. (Foto PČR, HZS, ara)

Řidiči, tady dávejte velký pozor. Řeč je úseku silnice 1/6 za Karlovými Vary směrem na Prahu. V pondělí tady zahynul otec (†48) se synem (†12). Stejný scénář tu měla také nehoda na začátku srpna. A za volantem tu zemřel i legendární trenér Ivan Hlinka (†54).

Pondělní tragickou nehodu umocnil fakt, že vše viděla manželka mrtvého řidiče, která za ním jela s dalším potomkem v druhém autě. Ta se na místě zhroutila, a záchranáři tak museli ošetřit i ji. „Posádce nebylo pomoci. Řidič z druhého vozu se svou spolujezdkyní utrpěli středně těžká zranění,“ říká mluvčí záchranky Radek Hes. Experti na bezpečnost v dopravě tvrdí, že si za nehody v tomto úseku mohou řidiči sami.

„Mohu potvrdit, že za nás je aktuálně tato silnice nejnebezpečnější v celém Karlovarském kraji. Mohou za to ale řidiči, kteří zde nedodržují povolenou rychlost a nepřizpůsobují ji počasí. Přeceňují síly své i svých vozidel,“ tvrdí Lukáš Hutta z Asociace Záchranný kruh. Ředitelství silnic a dálnic plánuje povrch nastříkat červenou protiskluzovou barvou. „Kromě lepší přilnavosti má červená barva i psychologický efekt na řidiče. Nedávno zde ale byla umístěna i dopravní značka s doporučenou rychlostí 70 km/h při mokré vozovce,“ doplňuje mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Smrťák na začátku srpna

V neděli 1. srpna se toto místo stalo osudné i řidičce (†42) s jejím synem (†12). Opět byla na vině nepřiměřená rychlost na mokré vozovce. V červenci tu pak zemřel i řidič (†38) dodávky.

Zemřel tu i Ivan Hlinka

Osudná byla silnice i pro reprezentačního hokejového trenéra, olympijského vítěze z Nagana. Stalo se tak 16. srpna 2004. I jeho vozidlo zde jelo příliš rychle. Za nehodu však tenkrát mohl řidič dodávky František Veleta, který si přejezdem přes dvojitou čáru zkracoval cestu domů a střetl se tak s trenérovým autem. Za nehodu byl odsouzen. Pět let nesměl za volant.

Přečtěte si
yokky
25. 8. 2021 • 14:28

mate velke auta ale uzke silni­ce🙄🙄🙄🙄­🙄🚚🚚🚚🚚🚚­🚚🚚🪂🪂🪂🪂

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.