Malér dvou českých diplomatů v ulicích Prahy: Pod vlivem otočili auto na bok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Malér dvou českých diplomatů v ulicích Prahy: Pod vlivem otočili auto na bok!

Nehoda bývalé exposlankyně Jany Hybáškové může mít tvrdé následky.
Nehoda bývalé exposlankyně Jany Hybáškové může mít tvrdé následky. (Aktu.cz, abl)

Auto na boku a přes jedno promile »v žíle«. Bývalá europoslankyně a diplomatka Jana Hybášková (56) bourala včera v 1 hodinu v noci v Praze v Bělohorské ulici, když svůj vůz převrátila a další 4 »nabořila«. Spolu s ní seděl v autě i další vysoce postavený činitel ministerstva zahraničí Petr Hladík (51).

Na nehodu diplomatů upozornila agentura Aktu.cz, podle níž se v první chvíli Hybášková s Hladíkem hádali, kdo že vlastně auto řídil. A tak prý museli oba dva jít na krevní testy, což se nemělo líbit Hladíkovi (měl mít 1,5 promile alkoholu v krvi), který šéfuje odboru států Blízkého východu a severní Afriky v Černínském paláci. „Ohledně nehody, jejímž jsem byl účastníkem: vůz nevlastním, ani jsem jej neřídil. Předpokládám, že policie má k dispozici kamerové záznamy, které tuto skutečnost prokazují,“ uvedl pro Aha! Hladík. To pak potvrdila i policie. „K řízení vozidla se přihlásila žena, u které bylo dechovou zkouškou zjištěno více než 1 promile v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jsem zklamaný

K bouračce někdejší velvyslankyně a nynější zvláštní zmocněnkyně pro podporu Čechů do institucí EU se vyjádřil i její šéf, ministr zahraničí Jakub Kulhánek (37, ČSSD). „Strašně mě to mrzí, protože diplomaté, kteří reprezentují naši zemi na venek, tak takové chování by mělo být nepřípustné,“ řekl včera s tím, že pokud se potvrdí nezodpovědné jednání dvou diplomatů, může to mít prý dohru v podobě nějakého postihu. „Pokud by to bylo kvalifikováno jako trestný čin, tak se to může dotknout bezpečnostních prověrek,“ podotkl Kulhánek.

A přisadil si ministr vnitra Jan Hamáček (42, ČSD). „Policie šetří tuto dopravní nehodu a i v tomto případě platí, že zákony platí pro všechny, včetně vysoce postavených úředníků ministerstva zahraniční,“ dodal vicepremiér. Hybášková nyní čelí obviněná z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Recepce velvyslanců

V úterý večer se v Černínském paláci konala recepce velvyslanců, kteří jsou nyní na tradiční poradě v Praze. Podle serveru Echo24 se Hybášková i Hladík recepce, na které se podával i alkohol, zúčastnili.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.