Vilda (7) je génius! Vyřeší každou tajenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vilda (7) je génius! Vyřeší každou tajenku!

Vilda se nejlépe cítí v obležení rébusů, osmisměrku vyluští zhruba za 30 vteřin.
Vilda se nejlépe cítí v obležení rébusů, osmisměrku vyluští zhruba za 30 vteřin. (pro Aha! – Jan Čada ml.)

KYJOV – Vilém Pech (7) strčí vědomostmi všechny svoje spolužáky hravě do kapsy. Jeho doménou jsou křížovky, sudoku a hádanky všeho druhu. Nad jeho rychlostí při řešení rébusů zůstává stát rozum i dospělákům.

Vilém Pech (7) strčí vědomostmi všechny svoje spolužáky hravě do kapsy. Jeho doménou jsou křížovky, sudoku a hádanky všeho druhu. Nad jeho rychlostí při řešení rébusů zůstává stát rozum i dospělákům.

Adam Bernau, malý génius z populárních televizních Návštěvníků, by musel zblednout závistí. „Ani nevím, kde se to ve Vildovi vzalo. Ale pamatuji si, že od malička pozoroval, jak jsem v neděli po obědě luštila křížovku,“ kroutí nevěřícně hlavou matka Zuzana. Jinak je podle ní Vilda naprostý samouk. Snad ze všeho nejlépe mu jdou osmisměrky. I ty nejsložitější vyluští během pár desítek vteřin.

Šikovný prvňák se ale stále častěji pouští do souboje s klasickými křížovkami, poté co napíše za domácí úkol pro něj triviální písmena abecedy a spočítá, že jedna a jedna jsou dvě, už je u zamilovaných rébusů. „Sama nevím, jak je to možné, ale Vilda už na počítači luští křížovky v angličtině a sní o tom, že jednou bude vědec,“ dodává Zuzana Pechová.

„Mít doma malého Einsteina přitom není vůbec jednoduché,“ přiznává psycholožka Václava Nejdlová. Nadané děti jsou vývojově napřed, nerozumí si se svými vrstevníky a často opravují ve vědomostech i své rodiče.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.