Rádce Aha! Ogrilujte si ovoce!
Na gril nemusíte dávat jen flákotu či zeleninu. Zkuste něco neobvyklého! Dejte opéct nad uhlíky třeba ovoce! Aha! vám přináší několik nápadů...
Ananas
Nakrájejte na plátky a grilujte 6 – 10 minut. Pokud chcete sladší výsledek, potřete plátky medem.
Jablko
Stejně jako hrušky je rozpulte, odstraňte jádřince a grilujte o něco déle: 15 – 20 minut.
Meloun
Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a na nepřímém žáru grilujte 3 – 5 minut.
Banán
Rozpulte podélně ve slupce a grilujte nejprve minutu rozkrojenou půlkou dolů. Potom otočte a grilujte 5 – 7 minut.
Meruňky
Rozpulte, vypeckujte a opékejte na grilu z obou stran zhruba 6 – 8 minut.
Citron
Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a grilujte 5 – 10 minut.
Hruška
Rozpulte, zbavte jádřinců a grilujte zhruba 10 – 15 minut.
Jahody
Rozpulte a grilujte dužinou dolů zhruba 4 minuty.
Broskev
Broskve (i nektarinky) rozpulte, zbavte pecek a na gril dejte dužinou dolů. Grilujte 8 – 10 minut.
Jako předkrm, dezert i příloha
Asi vás napadne, že grilované ovoce skvěle poslouží jako sladká tečka, třeba v kombinaci se zmrzlinou, ale je výborné i jako předkrm. A dokonce skvěle doplní salát coby přílohu ke steaku. Například grilované citrony skvěle dochutí grilované kuřecí nebo ryby. Také je můžete po grilování vymačkat a vyrobit z nich osvěžující limonádu. Ananas se zase hodí jako dezert, ale také s ním dodáte šmrnc grilovanému kuřecímu steaku.