Rádce Aha! Ogrilujte si ovoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Rádce Aha! Ogrilujte si ovoce!

Ovocný špíz je vynikající.
Ovocný špíz je vynikající. (Shutterstock.com)

Na gril nemusíte dávat jen flákotu či zeleninu. Zkuste něco neobvyklého! Dejte opéct nad uhlíky třeba ovoce! Aha! vám přináší několik nápadů...

Ananas
Nakrájejte na plátky a grilujte 6 – 10 minut. Pokud chcete sladší výsledek, potřete plátky medem.

Jablko
Stejně jako hrušky je rozpulte, odstraňte jádřince a grilujte o něco déle: 15 – 20 minut.

Meloun
Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a na nepřímém žáru grilujte 3 – 5 minut.

Banán
Rozpulte podélně ve slupce a grilujte nejprve minutu rozkrojenou půlkou dolů. Potom otočte a grilujte 5 – 7 minut.

Meruňky
Rozpulte, vypeckujte a opékejte na grilu z obou stran zhruba 6 – 8 minut.

Citron
Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a grilujte 5 – 10 minut.

Hruška
Rozpulte, zbavte jádřinců a grilujte zhruba 10 – 15 minut.

Jahody
Rozpulte a grilujte dužinou dolů zhruba 4 minuty.

Broskev
Broskve (i nektarinky) rozpulte, zbavte pecek a na gril dejte dužinou dolů. Grilujte 8 – 10 minut.

Jako předkrm, dezert i příloha

Asi vás napadne, že grilované ovoce skvěle poslouží jako sladká tečka, třeba v kombinaci se zmrzlinou, ale je výborné i jako předkrm. A dokonce skvěle doplní salát coby přílohu ke steaku. Například grilované citrony skvěle dochutí grilované kuřecí nebo ryby. Také je můžete po grilování vymačkat a vyrobit z nich osvěžující limonádu. Ananas se zase hodí jako dezert, ale také s ním dodáte šmrnc grilovanému kuřecímu steaku.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.