Vojtěch: Kolektivní imunita do září! A bude očkování povinné? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Vojtěch: Kolektivní imunita do září! A bude očkování povinné?

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v rozhovoru pro Blesku (18.6.2021)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v rozhovoru pro Blesku (18.6.2021) (Blesk: Daniel Černovský)

Ačkoliv Česko nepatří mezi nejrychleji vakcinující země v Evropě, podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (34, za ANO) by do září mohlo být 70 procent populace proočkováno. Vojtěch v Hospodářských novinách také mluvil o tom, jestli zaměstnanci státu budou muset u nás povinně očkovat.

Například Řecko či Francie už hrozí zdravotníkům či sociálním pracovníkům, že pokud se nenechají očkovat, nedostanou plat. To podle Vojtěcha zatím není na pořadu dne. „Je to velký krok, mělo by to být řešeno zákonem. V tuto chvíli to u nás na stole není, ale debata o povinném očkování se určitě povede. Zatím se ale snažíme motivovat lidi pozitivně,“ řekl ministr HN. Ten věří, že tempo očkování ještě víc zrychlí. Například už teď fungují v Praze tři vakcinační místa, kde není nutné se na injekci objednávat. Další dvě bezregistrační místa se otevřou dnes v Brně a Ostravě. „Každé procento naočkovaných je dobré, jsme reálně schopni dosáhnout v září sedmdesátiprocentní proočkovanosti, což je potřebné pro kolektivní imunitu. Na druhou stranu jsou tu odborníci, kteří tvrdí, že je třeba vyšší proočkovanost. Takže potřebujeme každého jedince,“ dodal Vojtěch.

Přehled o očkování najdete v tištěném vydání Aha! (21. 7. 2021)

Přečtěte si
jasnovidec01
21. 7. 2021 • 16:57

Vojtěchu ty zbabělče,jdi do hazlu s povinným očkováním,ani chřipka není povinná a to vydírání použij na babišovou dceru a pak vyhrožuj pracujícím lidem,zapomínáte vy politici že žijete z našich daní. chtělo by to revoltu a občanskou neposlušnost jako v 89 aby jste viděli že všechny lidi nejsou ovce.ta vaše vakcinace je a bude jen dobrovolná ,to vám ukážeme ve volbách

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.