Zmatený německý senior se ztratil. Nevěděl, že je v Česku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zmatený německý senior se ztratil, nevěděl, že je v Česku

Cesta německého seniora z nákupu skončila na tramvajových kolejích v Plzni.
Cesta německého seniora z nákupu skončila na tramvajových kolejích v Plzni. (Foto MP Plzeň)

Vyrazil z malé bavorské obce na nákup do města Cham. Skončil ale nejen v jiném městě, ale i v jiném státě. Německého seniora (80) našli v Plzni, jak zcela zmatený jezdí autem po městě.

Hlídku městských policistů v Plzni upoutala podivná jízda volkswagenu s německou registrační značkou. Strážníci si kličkujícího vozu všimli v okamžiku, kdy do křižovatky najížděl v odbočovacím pruhu a pak pokračoval rovně. „Málem způsobil nehodu,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Divoká jízda

Hlídka tak za šoférem vyjela a chtěla ho zastavit. Jenže senior ve VW najednou přejel tramvajové koleje a hnal se zpět do centra města. Jeho divoká jízda skončila v okamžiku, kdy se na křižovatce netrefil na vozovku, ale do tramvajového pásu, po kterém už to dál nešlo. Strážníci se pak nestačili divit. „Senior byl zmatený, neorientoval se v místě a čase a vůbec netušil, že se právě nachází v ČR,“ uvedla Pužmanová.

Návrat z nákupu

Senior se snažil strážníkům německy vysvětlit, že z domova vyjel na nákup do města Cham a teď se vrací zpět. Strážníci zavolali záchranáře a sanitka Němce převezla k ošetření do nemocnice. Strážníci zjistili, že jej jeho blízcí pohřešují. „Vše si tedy od nás převzali státní policisté,“ dodala Pužmanová.

Přečtěte si
mbmb
21. 7. 2021 • 08:45

Ještě že nebyl na výletě u děvčat!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.