Rychlá akce! Fenku uvěznila pětimetrová výška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Rychlá akce! Fenku uvěznila pětimetrová výška

Fenka stála na střeše a zoufale vyhlížela pomoc.
Fenka stála na střeše a zoufale vyhlížela pomoc. (Foto HZS Praha, MP Praha)

Bezmocně postávala u okapového žlabu, těkala očima a zoufale hledala pomoc. Fenka stafordšírského teriéra uvízla včera ráno na střeše domu v pražských Hlubočepích a nemohla dolů. Zachránili ji až strážníci a hasiči.

Ztrápeného zvířete uvězněného v pětimetrové výšce si krátce před osmou hodinou všiml muž, když přišel do kanceláře v protější budově a pohlédl z okna. Neváhal a vytočil tísňovou linku městské policie. Strážníci ale zjistili, že vlastními silami zvíře nezachrání, a tak zavolali hasiče. Pět chlapů okamžitě naskákalo do auta a vyrazilo do ulice Na Zlíchově. „Kolegové vylezli na střechu, přivázali pejska na provizorní vodítko a z jedné strany objektu, kde byl svah, ho bezpečně svedli dolů na pevnou zem,“ popsal záchranu čtyřnohého tvora mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Záchranná akce trvala zhruba dvacet minut.

Skončila v útulku

Jelikož nebylo jasné, zda pejsek neutrpěl nějaká zranění a jeho majitel se nikde v okolí nenacházel, přivolali strážníci na místo také odchytovou službu. Chovatelé zjistili, že fenka je naprosto zdravá a převezli ji do útulku pro opuštěná zvířata. Během odpoledne si pro ni přijel její páníček, kterému se zaběhla ve středu v Prokopském údolí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.