Když se krátí dech: 7 tipů na sex, u kterého se nezapotíte | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Když se krátí dech: 7 tipů na sex, u kterého se nezapotíte

ilustrační foto
ilustrační foto (archiv Blesku)

Řada lidí měla během pandemie problémy s dýcháním a někoho obtíže trápí dodnes. Jenže milování je podle odborníků jedna z nejlepších aktivit, jak se bránit stresu. Byla by škoda si ho odepírat. Aha! přináší přehled tipů, jak sex mít a nezadýchat se.

1. Hladový kůň lépe kluše

Když se hodně najíme nebo napijeme, žaludek se zvětší a překáží plicím v nádechu. Těsně před sexem proto nejezte a nepijte. Nicméně jídlo si neodepírejte úplně, protože byste neměli dost energie na samotný akt.

2. Zezadu jen s podložkou

Jestli se vám těžce dýchá, ale zároveň chcete, aby se vás partner zmocnil zezadu, vyhněte se hlubokému předklonu a neopírejte se rukama. Lehněte si třeba na hranu postele.

3. Ideálně na boku

Podle odborníků z British Lung Foundation jsou pro těžce dýchající ideální takové pozice, které vyžadují co nejmenší námahu. Jmenovitě ty, kdy partneři leží bok po boku, ať už čelem k sobě, nebo je jeden otočený zády.

4. Chlaďte se

Problémy s dechem může vyvolat i přílišné teplo a dusno. Proto je lepší při sexu zapnout v ložnici klimatizaci nebo větrák.

5. Nezapojujte hrudník

Řada sexuálních pozic vyžaduje práci hrudních a zádových svalů. Na muže tak působí třeba i oblíbený »misionář« nebo pozice »na pejska«. O akrobatičtějších polohách ani nemluvě. Muž totiž v takových pozicích namáhá prsní svaly, ramena a paže i záda, což je sice přínosné pro jeho sošnou postavu, ale zabraňuje to plicím v pořádném nádechu.

6. Před sexem ukliďte

Dřív, než začnete svůj protějšek svádět k hrátkám, pusťte se do úklidu. Důležité je především setřít prach, převléct postel a zbavit se ostatních nečistot, které by mohly dýchací problémy zhoršovat. Ale pozor. Problémy může způsobit i pach úklidových a desinfekčních prostředků nebo příliš silné vůně či deodoranty.

7. Těžce dýchající musí být dole

Pokud preferujete pozice, kdy je jeden z partnerů nahoře, měl by to být především ten, který nemá s dýcháním problémy. Zároveň by se měl opírat spíš o partnerova ramena či o postel, než o partnerův hrudník.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.