Zručný domácí kutil František: Odzvoníme covidu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zručný domácí kutil František: Odzvoníme covidu!

František Zahradník
František Zahradník (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

František Zahradník (66) ze Starých Křečan na Děčínsku se rozhodl po svém skoncovat s koronavirem. Vyřezal krásnou zvonici, kterou doplnil vzkazem pro kolemjdoucí. Žádá je, aby odzvonili covidu.

„Jako svářeč a technik textilních strojů jsem hodně cestoval po světě a viděl, co dokáže napáchat třeba malárie. Už v té době jsme museli mít speciální očkovací průkazy pro cesty do těchto zemí. Proto jsem teď vyrobil zvonici, která má lidi přesvědčit, aby dostali rozum a pomohli svým přístupem skoncovat s koronavirem,“ vysvětlil. Třímetrový kmen kanadské jedle, ze které zvonici vytesal, koupil od města Mikulášovice, které stoletý strom pokácely a chtěly spálit.

Zvonici z kanadské jedle vyrobil za 14 dní.

Řezbář a umělec

Zahradník rád dělá také různé dřevěné sochy, tvoří plastiky z umělých kamenů, pracuje se sklem i kovem. Vše se naučil sám od sebe. Líbilo se mi, když jsem při svých cestách po světě viděl, jak jsou někde lidé schopní primitivním způsobem vytvořit monumentální sochy. Snažil jsem se to okoukat a teď už se tomu věnuju 10 let,“ uzavřel povídání zručný senior.

Má odzvonit těžké době.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.