Cirkusové představení se změnilo v horor: KROTITELE NAPADLA LVICE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Cirkusové představení se změnilo v horor: KROTITELE NAPADLA LVICE!

Maxim Orlov už roky krotí divou zvěř.
Maxim Orlov už roky krotí divou zvěř. (Foto YouTube)

Návštěvníci ruského cirkusu čekali, až jim krotitel šelem Maxim Orlov předvede zlatý hřeb programu: vystoupení s divou zvěří. Místo toho ale v manéži bojoval o život a před zraky vyděšených dětí cedil krev. Po krku mu totiž šla agresivní lvice Vega, která ho srazila k zemi a opakovaně na něj útočila!

Divákům v hledišti se v tu chvíli hrůzou tajil dech. Jedna těhotná žena dokonce utrpěla takový šok, že dostala epileptický záchvat a museli jí zavolat záchranku. „Ta lvice se úplně zbláznila, nejdříve útočila na další samici Santu, pak se ale vrhla na krotitele,“ popsala jistá svědkyně Victoria. „Jakmile to lidi uviděli, začali v panice prchat ven,“ uvedla. Šelmu od krotitele dostali až další zaměstnanci cirkusu, kteří mu přiběhli na pomoc. Krátce poté už jel těžce zraněný Orlov sanitkou rovnou do špitálu. I přesto, že ho lvice několikrát sekla tlapou do rukou i nohou a asi dvakrát se do něj zakousla ostrými tesáky, jeho stav není podle lékařů vážný. „Případy, jako se stal mně, jsou velmi vzácné. Zvířata jsou prostě zvířata,“ snažil se zlehčit celou situaci krotitel. „Vega je pětiletá samice a už od děství byla nezvladatelná a vzpurná,“ přiznal však nakonec. „Po tomto incidentu už s námi vystupovat nebude,“ slíbil.

Vymění ji se zoo za lvíče

Po útoku se ozvala řada lidí s výzvou, aby bylo vystoupení živých zvířat v cirkusech zakázáno. „Kolik podobných případů se ještě musí stát, než lidé konečně přestanou vnímat utrpení divokých zvířat jako druh nějaké zábavy pro děti?“ ptá se třeba Jevgenija Lukyanová. Krotitel Orlov však rozhodně končit nehodlá. „Budeme jednat s jednou zoo a pokusíme se Vegu vyměnit za lvíče,“ nastínil další plány cirkusu.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.