Přichází změna na dálnicích: Kdo by se měl e-kuponů bát? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Přichází změna na dálnicích: Kdo by se měl e-kuponů bát?

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Foto Aha! – J. Poláček, M. Pekárek, M. Sekanina, edalnice.cz)

S novými elektronickými dálničními známkami skončí otravná povinnost lepit a seškrabávat kupony ze skel. Avšak pro řidiče, kteří se s placením za dálnice dosud ani neobtěžovali, bude od ledna jízda riskantnější. A nejen pro takové...

S nástupem e-známek, kterou začnou platit od 1. ledna, totiž také policisté a celníci dostanou novou techniku na odhalování neplatičů. Tou se včera pochlubili Aha!. Na monitorech ve svých vozech jasně vidí, že SPZ auta se zaplaceným poplatkem svítí zeleně. Naopak auto neplatiče svítí rudě. A takových prý doteď nebylo málo. „Řidiči mají velkou potřebu vyhýbat se placení. Třeba za minulý rok jsme jen na pokutách na místě udělili přes 15 milionů korun,“ potvrdil Stanislav Švidík z Celní správy. Systém ale také umí odhalit, zda má auto platnou technickou, zaplacenou pojistku, či dokonce zda nebylo ukradené.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.