Předvánoční testování. Hamáček: Pomůžou i hasiči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Předvánoční testování. Hamáček: Pomůžou i hasiči!

Jan Hamáček (ČSSD)
Jan Hamáček (ČSSD) (Reprofoto ČT)

Odběrovým místům při předvánočním testování tzv. antigenními testy by podle ministra vnitra a šéfa Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka (42, ČSSD) mohli pomáhat hasiči. To by mělo probíhat mezi 18. a 31. prosincem. 

S plánem využít levdrej Babiš(66, ANO), tak ministr zdravotnictví Jan Blatný (50, za ANO). Ministerstvo také pro Aha! prozradilo, jak by testování mělo probínější, ale zároveň i méně přesné antigenní testy na covid-19 mluvil v posledních dnech jak premiér Anhat. Na počátku prosince by měli být testováni učitelé, jelikož jde kvůli návratu dětí do škol o ohroženou skupinu. „Zhruba od 18. 12., by následně měla být po dobu přibližně dvou týdnů nabídnuta všem občanům České republiky, kteří se budou cítit ohroženi, možnost podstoupit jedno kolo antigenního testování hrazeného z veřejného zdravotního pojištění,“ napsalo Aha! ministerstvo. Lidé by tak měli možnost se otestovat v každém okrese. Rezort prý také upozornil nemocnice, aby se testy předzásobily.

Rozvolnění v pondělí? Nejasné!

Podle Hamáčka není tak jednoznačně možné říct, že vláda v neděli rozhodne o přesunu země do 3. stupně systému PES od pondělí. Bude prý záležet na vývoji v dalších dnech. Skóre, podle kterého se určují opatření, totiž zůstalo na stupni 57 a neklesá. „V některých krajích dochází k navýšení skóre,“ uvedl s tím, že to může být výsledkem rozšíření nemoci v jednom místě.

Přečtěte si
-bello-
27. 11. 2020 • 01:26

Chci se dát testovat i očkovat.nechápu blby, co odmítají !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.