Nebezpečná skála číhala v Plzni! Už se opravuje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nebezpečná skála číhala v Plzni! Už se opravuje...

Nebezpečná skála u Košuteckého jezírka v Plzni.
Nebezpečná skála u Košuteckého jezírka v Plzni. (Foto – Město Plzeň)

Bývalý lom s jezírkem a parkem na Košutce je jednou ze známých dominant města. Nyní je ale toto místo pro návštěvníky nebezpečné. Skalní stěny jsou totiž zvětralé a rozpadají se. Nyní se ale konečně dočkají zpevnění.

Když se kus skalního bloku poroučel k zemi, místo bylo obehnané páskou. Oprava totiž musela počkat. Nad jezírkem vede silnice, která do září sloužila denně jako objížďka pro tisíce aut kvůli rekonstrukci hlavního tahu městem na Karlovy Vary. A už částečná uzavírka by znamenala dopravní kolaps.

Teď už se tedy dělníci mohou pustit do práce. Ze skal odstraní stromy a křoviny a očistí je od úlomků a zvětralin. „Dutiny se vyplní vyzdívkou nebo probarveným stříkaným betonem. Část skalních stěn také překryjeme ochrannými ocelovými sítěmi,“ popsala Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku. Oprava za osm milionů má být hotová příští rok v květnu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.