Poslanci Petruška a Škromach: Zhubli, a tak... Rozdávali peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslanci Petruška a Škromach: Zhubli, a tak... Rozdávali peníze!

Tereza Diepoldová (19) s Danielem Petruškou
Tereza Diepoldová (19) s Danielem Petruškou (Aha! - Martin Pekárek)

PARDUBICE/ZLÍN – Poslanci Daniel Petruška (ODS) a Zdeněk Škromach (ČSSD) věnovali peníze handicapovaným sportovcům. Jejich daru předcházela reality show deníku Aha!, ve které se oba pánové vsadili, že zhubnou o určitý počet kil. A ten, kdo prohraje, věnuje částku 10 000 korun na dobročinné účely. Přestože jak Škromach, tak Petruška splnili stanovený cíl a zvítězili, rozhodli se věnovat vsazenou částku oba dva.

Díky reality show deníku Aha!

Každý si vybral jednoho handicapovaného sportovce ve svém volebním kraji, kterému tuto částku věnoval. Těm podle nich peníze nejvíce pomohou. Daniel Petruška obdaroval v Pardubicích Terezu Diepoldovou, nadějnou a úspěšnou plavkyni, reprezentantku handicapovaných v plavání. Zdeněk Škromach zas peníze věnoval Julii Janické, která je vášnivou hráčkou bocci (hra podobná petanque).

Jak to všechno začalo?
Oba poslanci se vsadili, že během tří měsíců zhubnou. Petruška se rozhodl zhubnout o 4 kg, Zdeněk Škromach se zavázal shodit 6 kg.

Daniel Petruška (191 cm)

  • Původní váha: 106,2 kg.
  • Sázka: zhubne na 102 kg.
  • Konečná váha: 99 kg.
  • Shodil 7 kg.

Zdeněk Škromach (178 cm)

  • Původní váha: 124,9 kg.
  • Sázka: zhubne na 119 kg.
  • Konečná váha: 116 kg.
  • Shodil 9 kg.

O co se poslanci vsadili?
Sázka zněla, že ten, kdo prohraje, bude tomu druhému nosit ve Sněmovně tašku, sveze ho trakařem po Sněmovní ulici a věnuje deset tisíc korun na dobročinné ú čely.

Komu poslanci pomohli

Tereza Diepoldová (19)
Přišla v dětství po nehodě autobusu o nohu. Závodnímu plavání se věnuje sedm let a největším sportovním úspěchem je čtvrté místo na mistrovství světa na pětikilometrové trati. „Za peníze moc děkuji, určitě je využiji na sportovní přípravu a placení klubových příspěvků,“ vysvětlila Terezka, na co peníze použije. A proč si ji poslanec Petruška vybral? „Seznámili jsme se před volbami a od té doby s ní spolupracuji. Ono je těžké jen tak shánět sponzorské dary,“ říká Petruška.

Julie Janická (43)
Trpí dystrofií (oslabování svalů) a celý život je odkázána na invalidní vozík. Přesto je, jak sama říká, živel. Život si snaží užívat. Potřebuje pohyb, nuda by ji prý zabila. Hru boccia si zamilovala a hrozně moc ji baví. „Ráda bych trénovala pětkrát týdně, nyní mohu trénovat pouze jednou, tělocvična není bezbariérová,“ posteskla si Julie. „Peníze investuji do opravy svého auta, abych mohla jezdit na závody,“ dodává. Se Zdeňkem Škromachem se seznámila před třemi lety na zlínském filmovém festivalu. „Jsem rád, že se peníze dostaly do dobrých rukou, protože vím, že Julii ty peníze moc pomohou,“ řekl Škromach.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.