Ochrnutý senior (77) viní sestřičku, že mu zničila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ochrnutý senior (77) viní sestřičku, že mu zničila život!

Manželé Urbanovi. Miroslav (vpravo) po zákroku dodnes chodí o francouzských holích.
Manželé Urbanovi. Miroslav (vpravo) po zákroku dodnes chodí o francouzských holích. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Miroslav Urban (77) před třemi lety ochrnul v děčínské nemocnici. Údajně po vpichu injekce s neznámou látkou. 

Teď žaluje u soudu zdravotní sestru, která o něj pečovala, že mu zmíněnou injekci píchla ona. „Ona mi něco píchla, ale nevím co. Měl jsem po tom halucinace, nemohl jsem se hýbat,“ vypověděl už v květnu poškozený. Obžalovaná Klára V. (41) tehdy vinu odmítla. Soudce proto včera vyslechl tři svědky, kteří měli vnést do případu světlo. „Pán měl nad hýžděmi přelepený vpich náplastí, kterou ale u nás v nemocnici nemáme,“ uvedla svědkyně Monika H., jež po obžalované přebírala v říjnu 2017 směnu. Shodla se tak i s další svědkyní, zdravotnicí Pavlou B.

Třetí svědek, lékař Ivan N., pouze potvrdil, že muž měl nad hýžděmi vpich, ve kterém se vytvořila sraženina. Tu ale spolu s kolegy odoperoval. „Při vizitách si muž stěžoval na bolest úměrnou zákroku – mohlo to omezit jeho pohyb, protože hematom byl mezi hýžďovými svaly,“ vypověděl lékař. Ani jeden ze svědků ale neviděl, kdo pacientovi injekci vpíchnul. „Obžalovaná tvrdila, že mu podala injekcí pouze lék na ředění krve, a to do břicha. Tam jsem ale žádný vpich nenašel,“ doplnil lékař Ivan N. 
Kláře V. hrozí v případě uznání viny až rok vězení nebo zákaz činnosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.