Návštěva Pompea v Praze: Varování před Ruskem a Čínou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Návštěva Pompea v Praze: Varování před Ruskem a Čínou...

Video se připravuje ...

V duchu politických jednání se včera nesl druhý den návštěvy šéfa americké diplomacie Mikea Pompea (56) v Česku. Sešel se s prezidentem Milošem Zemanem (75) i šéfem vlády Andrejem Babišem (65, ANO). Na setkání se ukázala i premiérova manželka Monika Babišová (46) v botách své dcery!

V poledne pohostili Babišovi amerického ministra zahraničí s chotí Susan v Kramářově vile. Jako předkrm se podávala šunka z černého prasete s ostružinami, bílou hořčicí a křenem. Hlavní chod byla křepelka bez kosti s bílými hříbky, husími játry a celerem v popelu. Oběd zakončili sladkou tečkou – meruňkovým sorbetem. Pozornost na sebe strhla paní Monika, která k blankytně modrým šatům nazula lodičky, které ale už před rokem měla dcera Vivien na recepci na francouzské ambasádě.

Po setkání s českým premiérem Pompeo hovořil o důležitosti boje za svobodu a demokracii a připomněl, že USA nabízejí střední Evropě podporu vůči tlaku Ruska a Číny. „Přišel jsem jen proto, abych připomenul lidem v Česku, že jsme připraveni vám pomoci, a že pokud vás někdo chce ohrožovat, my budeme na vaší straně. Víme, že si vyberete demokracii,“ řekl s tím, že Rusko se snaží spojenectví s Amerikou v rámci NATO rozbít.

Příjezd Mikea Pompea za premiérem Babišem:

Video se připravuje ...

Dotknul se i dostavby Dukovan a zmínil, že větší ruské zapojení by mohlo podkopat nezávislost Česka. O dostavbu mají kromě Rusů zájem také Američané. V podobném duchu přednesl Pompeo odpoledne projev v Senátu, ve kterém ocenil šéfa horní komory Miloše Vystrčila (60, ODS) za to, že se navzdory Číně chystá letět na Tchaj-wan. Následně se přemístil na Pražský hrad k »zdvořilostnímu rozhovoru« s prezidentem Milošem Zemanem (75). Dnes ráno bude americký ministr pokračovat do Slovinska, následně navštíví také Rakousko a Polsko.

Luxusní dárky pro návštěvu?
Aby si Pompeovi uchovali vzpomínku na Česko, dostali od premiéra Babiše dar. O šéfovi americké diplomacie je známé, že je milovníkem whisky, a tak mu předseda vlády věnoval skleněnou sadu na alkohol od světoznámé firmy Moser. A paní Susan sadu šperků z českého granátu.

Focení manželky Mikea Pompea s Babišovými:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
st.rec
13. 8. 2020 • 11:08

Přišel aby nám připomenul že máme být poslušní a sám zapomněl uctít padlé při spojeneckých náletech na hlavně průmyslové zóny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.