Dramatická záchrana dvou brášků ze 3. patra hořícího bytu: Chytali je kolemjdoucí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dramatická záchrana dvou brášků ze 3. patra hořícího bytu: Chytali je kolemjdoucí

Nejstarší chlapec vyhodil tříletého brášku, pak se z okna vrhl i sám.
Nejstarší chlapec vyhodil tříletého brášku, pak se z okna vrhl i sám.  (Foto ČTK, YouTube.com)

Uniknout před plameny skokem z okna? Takové scény vídá většina lidí pouze ve filmu. Ve francouzském Grenoblu to však byla realita. Když tam plameny začaly polykat jeden z bytů, dva chlapci (3 a 10) si zachránili život tím, že skočili z okna ve výšce asi 10 metrů!

Neuvěřitelnou záchranu se podařilo natočit na video. Je na něm vidět hustý černý dým, který se valí z bytu ve třetím patře, a dav vyděšených lidí, kteří se srocují před domem, volají o pomoc a s hrůzou v očích sledují šířící se plameny. To pravé drama ale přichází až o několik vteřin později... Desetiletý chlapec vystrkuje z okna svého tříletého brášku a hází ho dolů! Tam už ho naštěstí zachytávají dospělí, kteří dětem přispěchali na pomoc. A jakmile je klučina v bezpečí, skáče i starší z hochů.

Jen těžko si asi lze přestavit, jaký strach museli oba chlapci mít. Nejdřív je děsily plameny, které se postupně šířily jejich domem, pak skok do neznáma, který museli oba absolvovat, aby si zachránili život. Francouzská média uvádějí, že se ani jednomu z nich nic nestalo. I tak je ale záchranáři převezli nemocnice. A ve špitále skončili i dva muži, kteří si zlomili ruce při tom, jak je pomáhali zachytit. „Nevěděli jsme, co dělat. Chtěli jsme vylomit dveře, ale nešlo to,“ citovala agentura AP Athoumaniho Walida (25), který si při záchraně chlapců zlomil zápěstí. „Ukázali jsme, že jsme tu jeden pro druhého, že jeden druhého dokážeme zachránit,“ dodal obyvatel čtvrti Villeneuve, v níž žijí převážně přistěhovalci. Při požáru v bytovém domě utrpělo zranění celkem sedmnáct lidí. Příčinu požáru vyšetřuje policie. Stejně tak už zahájila vyšetřování rodičů obou chlapců, které podezřívá ze zanedbání péče. Matka se prý zdržela na nákupech a otec před jejím návratem odešel do práce. Chlapci tak v době vypuknutí požáru byli doma sami.

Na dramatické video se můžete podívat zde: 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.