Ministr Vojtěch: Vytáhněte roušky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ministr Vojtěch: Vytáhněte roušky

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) (Twitter Andrej Babiš)

Nových případů nákazy koronavirem do včerejšího rána přibylo 247. To je o 36 více než o den dříve a zároveň nejvíc od 28. června, kdy se za den objevilo 305 případů. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (33, za ANO) oznámil, že na vnitřních akcích nad 100 lidí musíme od zítra opět nosit roušky po celé republice!

Na rostoucí čísla nakažených reagují nová opatření. Roušky na vnitřních akcích nad 100 osob musíme nosit od zítra po celé republice a od pondělí platí omezení počtu jejich návštěvníků na 500! „Nebudeme zavádět žádná opatření, která by omezovala ekonomiku nebo volný pohyb osob. Přijatá opatření vycházejí z informací krajských hygienických stanic podle jejich zkušeností s novými ohnisky,“ zdůvodnil ministr.

Roušky u lékaře
V Libereckém a Ústeckém kraji musí lidé ode dneška s rouškou také k lékaři, do lékárny, nebo pokud budou navštěvovat blízké v sociálních zařízeních. V Libereckém kraji se objevila nová ohniska na Českolipsku, výrazný nárůst počtu případů zaznamenali hygienici na Jablonecku. V celém kraji je nakažena asi stovka lidí. „Dva z nich jsou v nemocnici,“ informoval ředitel krajské hygienické stanice Vladimír Valenta. Nakažení senioři V Ústeckém kraji za poslední týden přibylo 18 nakažených. „Kromě několika sportovců jde také o dva seniory, a to z Ústí nad Labem a Chomutova,“ řekla ředitelka krajské hygieny Lenka Šimůnková.

OHNISKO OKD VYHASLO
Nejpřísnější opatření platí v Moravskoslezském kraji, kde jsou roušky povinné i v MHD a lázně mohou přijmout jen klienty s negativním testem. Může za to hlavně šíření nákazy mezi horníky v dolech OKD. Opatření tam platí dál, ale situace se zlepšuje. „Ohnisko koronaviru v těžební společnosti OKD je vyhaslé, při plošném testování bylo z 2700 vzorků pozitivních 60,“ řekl včera ministr Vojtěch.

VLČNOV BEZE ZMĚNY
Roušky musí nosit ve veřejných i vnitřních prostorech od soboty také obyvatelé Vlčnova na Uherskohradišťsku. Nákaza se tam objevila minulý týden u osmi lidí, tento týden počet nakažených vzrostl na 26. Ve středu žádný nový případ nepřibyl. „Stále probíhá trasování kontaktních osob,“ řekla zlínská hygienička Vendula Ševčíková.

Nakažení v klubu v Praze
PILI JEDNÍM BRČKEM!
Jediný večírek 11. července v klubu Techtle Mechtle v Praze 2 stačil k tomu, aby se nakazila téměř stovka lidí. „Jsme na 98 potvrzených případech a počítáme, že to není konečné číslo,“ řekla včera Aha! šéfka pražské hygieny Zdeňka Jágrová. Návštěvníci tam pili drinky ze sklenice jedním brčkem! Klub včera uvedl, že kvůli dezinfekci prostor bude dva dny zavřený. Nákaza přitom pocházela zřejmě od jedné jediné návštěvnice, která tam slavila narozeniny. „Ze skupiny jejích osmnácti přátel jich onemocnělo patnáct. A pak jsou tam zaměstnanci, kteří se nakazili, další hosté. Pak nastupují kontakty doma, ve sportovních klubech,“ vyjmenovala Jágrová. Podmínky v klubech šíření viru pomáhají. „Navíc je dnes moderní dát si velký koktejl a pít ho jedním brčkem. A aby toho nebylo málo, návštěvníci se u toho fotí, dalo by se říct, tělo na tělo,“ uzavřela Jágrová.

Aktuální pravidla pro nošení roušek čtěte ZDE >>>

Přečtěte si
-bello-
24. 7. 2020 • 00:24

Když začalo rozvolnění, řekla jsem, že stačí 1 vodní dýmka a firemní párty.
Hm a je to brčko!
Češi bývali vychováváni, aby po nikom nepili, nedávali ukousnout , myli si ruce a při zívání si dávali před ústa ruku.
Nic z toho od "Velké listopadové demokratické revoluce" neplatí. Jen blbec si v MHD roušku nenasadí,jako obranu . Ti z těch mejdanů na něj v tramvaji prskají taky . A Vojtěch je podivná osoba.Dyť dal slovo, že vakcínu si do podzimu Česko vyvine! Včera bylo pozdě , aby vypadl!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.