Šéf Českých drah Bazala slibuje: Vlaky s klimatizací! A s vlastní sprchou v kupé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šéf Českých drah Bazala slibuje: Vlaky s klimatizací! A s vlastní sprchou v kupé!

Josef Bazala
Josef Bazala (Aha! - Martin Přibyl)

RAHA – Častá zpoždění, špinavé vlaky, neochota zaměstnanců, nenavazující spoje, čekání ve špinavých nádražních halách plných bezdomovců a mnohomiliardové dluhy.

Častá zpoždění, špinavé vlaky, neochota zaměstnanců, nenavazující spoje, čekání ve špinavých nádražních halách plných bezdomovců a mnohomiliardové dluhy. Taková byla donedávna realita Českých drah. Teď se blýská na lepší časy. Dráhy výrazně zlepšují služby a modernizují vlaky. Pod vedením generálního ředitele Josefa Bazaly také České drahy za prvních 7 letošních měsíců vytvořily zisk 31 milionů Kč.

A recept Bazaly na úspěch? „Když jsem se stal generálním ředitelem, obklopil jsem se schopnými manažery. Snížil jsem náklady, přivedl do vlaků víc cestujících a přesvědčil firmy, že vozit zboží a materiál po železnici je vyjde levněji,“ říká Bazala. A slibuje, že České dráhy výrazně zmodernizují osobní vlaky a zlepší služby. V blízké budoucnosti bychom prý měli jezdit ve vypulírovaných vlacích s klimatizací, vlastní sprchou v lůžkovém kupé a bezbariérovým přístupem. Vlaky už teď cestuje stále více lidí, za první půlrok dráhy přepravily téměř 94 milionů lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.