Vnuk (21) uškrtil v Brně babičku (†80): Došly mu peníze na fet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vnuk (21) uškrtil v Brně babičku (†80): Došly mu peníze na fet!

Ondřej L. (21
Ondřej L. (21 (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Předvánoční návštěva skončila vraždou! Gambler a narkoman Ondřej L. (21) podle obžaloby loni v prosinci uškrtil svoji babičku Marii (†80). Jen proto, aby získal peníze na automaty a fet.

Vraždu mladík údajně plánoval. Poté, co v prosinci profetoval a prohrál všechny peníze, našel si v popelnici triko a odtrhl z něj lem, aby měl škrtidlo. Pak vyrazil na návštěvu. „Otevřela a pozvala mě dál. Dívali jsme se na televizi, dávali Prostřeno. Babička uvařila čaj,“ řekl vnuk u soudu. Když se pak stařenka otočila zády, skočil k ní, hodil jí smyčku na krk a utáhl. „Škrtil jsem ji pět až deset minut. Babičce tekla z nosu krev. Přehodil jsem jí deku přes hlavu, abych se na ni nemusel dívat. Pak se ozval jakýsi vzdech. Asi poslední vydechnutí,“ vylíčil bez mrknutí oka poslední vteřiny života své babičky. Pak mladík prohledal byt, ukradl peníze a šperky. Dal si sprchu, taxíkem odjel na nádraží, kde si koupil fet. Peníze, které stály stařenku život, během pár minut naházel do automatů. Ondřej L. od patnácti kouřil marihuanu, brzy nato začal brát pervitin. Nejprve dvakrát do měsíce, loni v létě už podle svých slov šňupal čtyřikrát do týdne. Včera byl odsouzen na 17 let, verdikt není pravomocný.

Život v sušárně
Ondřeje vyhodili rodiče z bytu. Přespával v sušárně a ve sklepě paneláku. Občas mu matka podstrčila do krabice od bot u dveří tři stovky. Po vraždě se rodiče zhroutili. Jeho otec a zároveň syn mrtvé babičky nenašel sílu, aby k soudu přišel. Máma Ondřeje zavrhla. Chce, aby si změnil příjmení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.