Barrandov: Tady číhá nebezpečí! Přiveze tramvaj smrt? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Barrandov: Tady číhá nebezpečí! Přiveze tramvaj smrt?

Smrtelné nebezpečí hrozí dětem na dvacetimetrovém úseku u zastávky K Barrandovu. Ondra (6) si zde hraje společně s kamarády a snadno může vběhnout pod tramvaj.
Smrtelné nebezpečí hrozí dětem na dvacetimetrovém úseku u zastávky K Barrandovu. Ondra (6) si zde hraje společně s kamarády a snadno může vběhnout pod tramvaj.  (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Bude mít hrůzný příběh Anetky (11), kterou na pražském Barrandově předloni přejela tramvaj, pokračování? Kousek od místa, kde dívka zemřela, je totiž podobně nebezpečný úsek. A léta nikomu nevadí – tedy až na hrůzou jímané rodiče.

Bude mít hrůzný příběh Anetky (11), kterou na pražském Barrandově předloni přejela tramvaj, pokračování? Kousek od místa, kde dívka zemřela, je totiž podobně nebezpečný úsek. A léta nikomu nevadí – tedy až na hrůzou jímané rodiče.

Tramvajová trať vedoucí na barrandovské sídliště byla pýchou páté městské části až do předloňského června. Tehdy tramvaj číslo 14, jedoucí z centra, přejela na přechodu pro chodce ve stanici Poliklinika Barrandov dívku, která se snažila doběhnout tramvaj jedoucí opačným směrem. Přestože na nepřehledný a nezabezpečený úsek trati dávno před neštěstím upozorňovali sami řidiči tramvají, úřady zjednaly nápravu až po Anetčině smrti.

Zdejší obyvatelé teď navíc říkají: nebezpečných míst je tady řada a nikoho to nezajímá! Upozorňují zejména na zhruba dvacetimetrový úsek u zastávky K Barrandovu. Jen pár metrů nad koridorem s tramvajovou tratí je totiž parkoviště, na které rodiče denně přivážejí děti ze škol a školek. Na rozdíl od většiny tratí tu z neznámého důvodu chybí vysoké hrazení oddělující koleje od okolí. „Stačí, aby se některé dítě třeba rozběhlo za míčem a vletí přímo pod tramvaj. Nechápu, proč právě v tomhle kritickém úseku není kolem trati zábrana, když všude jinde je,“ zlobí se maminka dvou kluků Gabriela Došková (35). „Trať je odhlučněná a tramvaj tu vyjíždí ze zatáčky, takže není do poslední chvíle slyšet, ani vidět, dítě by prostě nemělo šanci,“ přidává se její kamarádka Dita Sváčková, rovněž maminka dvou dětí. Pražský dopravní podnik prý o problému neví. „Žádnou stížnost jsme nedostali, ale situaci prověříme,“ slíbil mluvčí podniku Ondřej Pečený.

8.10.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.