Funebráci vyjevili nepodivnější poslední přání nebožtíků: Odlitý penis i pohřeb na mašině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Funebráci vyjevili nepodivnější poslední přání nebožtíků: Odlitý penis i pohřeb na mašině

Fanoušek filmové ságy Hvězdné války si ještě před svou smrtí objednal na svůj funus zloducha Dartha Vadera.
Fanoušek filmové ságy Hvězdné války si ještě před svou smrtí objednal na svůj funus zloducha Dartha Vadera. (Foto Profimedia.cz)

Lidé jsou různí a také mají různé požadavky, co se týče jejich posledních přání. Někdy jsou plány, jak má vypadat jejich pohřeb, opravdu hodně kuriózní...

Denně se pracovníci pohřebních ústavů potýkají se smrtí a zármutkem pozůstalých. Ale musí být také připraveni na cokoli – existuje několik žádostí nebožtíků nebo jejich rodin, které je skutečně šokovaly. Od odlití penisu mrtvého manžela až po účast Dartha Vadera z Hvězdných válek na posledním rozloučení. Většina rodin se samozřejmě rozhodne pro tradiční pohřební obřady s hosty v černém a čtením emotivních proslovů, některé ale zabojovaly vůči zažitým normám a našly vlastní, velmi jedinečné způsoby, jak uctít své blízké.

Přirození v sádře
Asi nejdivnější moment zažil ředitel pohřebního ústavu na dalekém ostrově Aruba Rulyèn Martina (30). „Před několika roky jsem měl na stole muže okolo padesátky. Když jeho tělo přišla identifikovat manželka, zhroutila se a nakonec požádala, jestli by bylo možné jeho penis odlít do sádry. Nejprve jsem byl v šoku, ale musel jsem se zachovat profesionálně. Poradil jsem té ženě, že v nedaleké firmě odlévají do sádry těhotenská bříška budoucích matek a že se jich zeptám, jestli by jí nepomohli,“ směje se dnes Martina. „Odlitek skutečně udělali a žena mi děkovala s tím, jak mi je vděčná, že jsem ji kvůli jejímu nezvyklému přání neodsuzoval,“ dodal.

Pod zem v džípu
Nebožtík z britského Lutonu tak miloval své auto Land Rover Defender, že se v něm dal i pohřbít.

Za sklem na mašině
Tradičně bizarní požadavky mají motorkáři. Billy Standley († 82) z amerického Ohia se nechal uložit do hrobu usazený na svém stroji Harley Davidson. Vše si do posledního detailu za posledních 18 let svého života naplánoval. Nechal si vyrobit obří box z plexiskla, koupil si další tři místa okolo svého hrobu tak, aby se pod zem vůbec vešel, navíc vedle své manželky Lorny. Motorka za v přepočtu 755 000 korun tak dodnes rezaví pod ním.

Nebožtíkův ohňostroj
V Rusku nebývá neobvyklé vystřelit popel nebožtíka do vzduchu v rámci ohňostroje. Ale i Britka Abigail Flanaganová přiznala, že splnila poslední přání své matky a nechala ji poslat na večerní oblohu. „Stačilo přimíchat její popel do rachejtlí. Všechno pak nakonec dopadlo na naše golfové hřiště v Petershamu, které tolik milovala,“ uvedla Abigail.

Průvod za zloduchem
Velký fanoušek filmové ságy Hvězdné války si ještě před svou smrtí objednal na svůj funus zloducha Dartha Vadera. Masku a kostým si nasadil sám ředitel pohřebního ústavu, který pak šel před smuteční kolonou.

V ringu
Boxer Christopher Rivera si nedal říci a během svého vlastního smutečního obřadu »stál« v rohu ringu i s boxerskými rukavicemi na rukou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.