Za vraždu manželky dostal 12 let: Hodil ji do rybníka, psa do popelnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Za vraždu manželky dostal 12 let: Hodil ji do rybníka, psa do popelnice!

Zavražděná Jitka.
Zavražděná Jitka. (Policie ČR)

Za vším hledej ženu! Toto přísloví bylo zřejmě i v pozadí vraždy Jitky Z. (†48) v Havlíčkově Brodě. Ženu loni v létě zabil kvůli milence choť Ota Z. (52). Vyfasoval 12 let.

K mordu se přiznal, ale odmítl tvrzení žaloby, že ji plánoval, aby byl volný kvůli vztahu s jinou ženou. S chotí prý měl spory a jednal impulzivně po hádce, když mu vyčetla jeho dřívější nevěru. „Měl jsem to často na talíři. Jen jsem chtěl, aby byla zticha,“ řekl bývalý voják a otec dvou dospělých potomků. Podle žaloby manželku- kadeřnici doma v posteli zalehl a uškrtil. Poté ji svlékl, tělo naložil do auta a odvezl k rybníku Malé Peklo. Tam k mrtvole pomocí popruhu upevnil kompresor a tělo hodil do vody. Zabil i jejího bišonka, kterého i se šaty ženy hodil do kontejneru. Policii pak nahlásil, že se jeho paní s psíkem nevrátila z procházky. Po pár dnech tělo vyplavalo na hladinu a našel ho muž, který u rybníka zastavil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.