V Safari Parku Dvůr Králové finišuje příprava kopytníků aneb... Zebra na pedikúře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

V Safari Parku Dvůr Králové finišuje příprava kopytníků aneb... Zebra na pedikúře!

Úprava kopýtek před návratem do výběhu si žádá asistenci několika lidí. Zebra vše zaspí.
Úprava kopýtek před návratem do výběhu si žádá asistenci několika lidí. Zebra vše zaspí. (Foto pro Aha! – Simona Jiřišková, ara)

Ještě 14 dní a opět se otevřou salóny k úpravě našeho zevnějšku! Čekání se ale netýká zeber ve Dvoře Králové, které potřebují pedikúru kopyt, protože se už vrací do letních výběhů.

Úprava přerostlých kopyt do potřebného tvaru je u zeber důležitým zákrokem, který se opakuje dle pohybu těchto zvířat v terénu dvakrát do roka až jednou za několik let. Zebra se musí před pedikúrou uspat, takže je u ní nutná přítomnost veterináře a asistence několika lidí. „Pokud by se ke korekci kopyt nepřistoupilo včas, hrozilo by kulhání a v konečném důsledku ztráta možnosti chůze zvířete,“ uvedla mluvčí safari parku Markéta Grúňová. Před letošním vypuštěním do výběhů pedikúru ve východočeské zoo podstoupí asi 11 zeber. Venku si je pak budou moci dál obrušovat a udržovat samy na betonovém povrchu, po kterém se pohybují mezi travnatými plochami.

Jsou na dotek

Zebry budou moci návštěvníci spatřit od pondělí, kdy se opět otevřou brány českých zoo, i když zatím jen s možností prohlídky venkovních výběhů. Budou v pěší části safari parku i v africkém autosafari pro jízdu vlastním vozem, kde zebry chodí i v těsné blízkosti. Kvůli pandemii se tam ale návštěvníci nyní dostanou jen se vstupenkou koupenou předem on-line a s rouškou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.