Plyšák Frederick umí i kopnout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Plyšák Frederick umí i kopnout!

Chvíli nepostojí a pořád skotačí.
Chvíli nepostojí a pořád skotačí. (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Ten je k pomazlení! Neodolatelně přítulného přírůstku se dočkal královédvorský safari park. Před třemi týdny přišel na svět zakrslý oslík, který dostal jméno Frederick.

Narození oslíka udělalo největší radost nejmenším návštěvníkům zahrady, kteří se na něj chodí dívat do dětské části safari parku. V ohradě, kde díky mírné zimě tráví celé dny, vesele poskakuje, návštěvníky vítá radostným hýkáním a nechá se i pohladit. „To ale neznamená, že neumí i kousat nebo kopat,“ upozornil mluvčí zahrady Oliver Le Que na opatrné mazlení s mládětem, kterého zplodila již zkušená máma Flocke se samcem Neppem.

Hlupák a paličák? Omyl!
Osel je známý jako symbol hlouposti a tvrdohlavosti. Chovatelé to ale vyvracejí. „Osel si podle nich pamatuje cestu, po které jednou šel, i několik let. A jeho tvrdohlavost je spíše obezřetnost. Když uvidí na cestě překážku, přemýšlí, zda mu nehrozí nebezpečí, a zastaví se,“ popsal vlastnosti roztomilého hýkala mluvčí zahrady Oliver Le Que.

Přišel z pouště
Osel zakrslý je potomkem afrických divokých oslů. Vyskytuje se v kamenité poušti a polopoušti. Je to skromné zvíře, kterému stačí suchá tráva. Spásá i bodláčí a trnité rostliny. Vody spotřebuje méně než kůň. Už 5000 let před naším letopočtem jej lidé využívali jako tažné zvíře, k jízdě, k nošení břemen, na mlatech a u studní.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.