Dita Pízová (34): Exekutoři mi zabavují věci! Kvůli dluhu cizího chlapa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dita Pízová (34): Exekutoři mi zabavují věci! Kvůli dluhu cizího chlapa!

Dita Pízová ukazuje exekuční příkaz, kvůli kterému asi přijde o majetek.
Dita Pízová ukazuje exekuční příkaz, kvůli kterému asi přijde o majetek. (pro Aha! – Lukáš Stejskal)

JIHLAVA – Naprosto zoufalá je Dita Pízová (34) z Vyskytné nad Jihlavou. Pokud do zítřka nezaplatí exekutorce sedmdesát tisíc korun, přijde o všechny věci. Přitom jde o dluh muže, který adresu paní Pízové uvedl u soudu.

Naprosto zoufalá je Dita Pízová (34) z Vyskytné nad Jihlavou. Pokud do zítřka nezaplatí exekutorce sedmdesát tisíc korun, přijde o všechny věci. Přitom jde o dluh muže, který adresu paní Pízové uvedl u soudu. Sama Dita Pízová, matka Dominika (5) a Lukáše (12), nikomu nic nedluží…

Dita Pízová se v červenci seznámila s Liborem Pertlem (36) z Jihlavy, kterého u sebe později nechala občas přespat. Neměl u ní víc než pár kusů oblečení. Dokonce ve Vyskytné neměl hlášené trvalé ani přechodné bydliště. Přesto exekutorka zazvonila u paní Pízové. „Bývalá přítelkyně Libora Pertla podala na soud žádost o zaplacení alimentů, kde on uvedl moji adresu pro zaslání vyrozumění,“ říká Dita Pízová. Pertl své bývalé přítelkyni Monice Snášelové z Jihlavy ručil na půjčku, ta ji ale nesplácí. Proto přišel na řadu Pertl, který ale peníze na zaplacení nemá.

Koncem září proto exekutoři paní Pízové oblepili všechny věci etiketami exekučně zabaveno. „Exekutoři mě neustále psychicky deptali a nabádali, abych peníze sehnala alespoň já, že můj majetek zatím neodvezou. Zabavili mi pračku, stůl v obýváku, hifi věž, synův digitální foťák a počítač, který má půjčený a DVD přehrávač. Hlavně, aby synům neodvezli počítač, půjčila jsem si hned dvacet tisíc korun,“ vypovídá nešťastná matka.

Liboru Pertlovi exekutoři řekli, že pokud do 5. října nezaplatí 70 tisíc korun, tak všechny věci paní Pízové odvezou. „Přestože mám většinu dokladů o koupi věcí a jejich léta staré fotky, kde jsou i děti a jiné osoby, exekutory to absolutně nezajímá,“ dodává paní Pízová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.