Ekologická katastrofa! Do řeky vyteklo 400 litrů nafty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ekologická katastrofa! Do řeky vyteklo 400 litrů nafty!

Hasiči se sedmnáct hodin snažili zachránit život v řece.
Hasiči se sedmnáct hodin snažili zachránit život v řece. (pro Aha! – Jan Dušek)

VYSOKÉ MÝTO – Ekologická katastrofa. Tak mluví ochránci přírody o nehodě kamionu, při které uniklo do řeky Loučné na Pardubicku víc než 400 litrů nafty. Hasiči likvidovali následky ekologické havárie téměř sedmnáct hodin. Na sedm kilometrů dlouhém úseku řeky postavili osm norných stěn.

Ekologická katastrofa. Tak mluví ochránci přírody o nehodě kamionu, při které uniklo do řeky Loučné na Pardubicku víc než 400 litrů nafty. Hasiči likvidovali následky ekologické havárie téměř sedmnáct hodin. Na sedm kilometrů dlouhém úseku řeky postavili osm norných stěn.

Řidič kamionu nezvládl v zatáčce řízení a vjel přímo do rozestavěné mostní konstrukce. Náraz byl tak silný, že více než dvoutunová betonová svodidla odhodil do řeky. Z proražené nádrže unikl kromě nafty i motorový olej. „Jedná se zhruba o třicet litrů oleje a přibližně 400 litrů nafty,“ řekl Aha! velitel zásahu Oldřich Kučera. Řidič kamionu se bezprostředně po nehodě podrobil dechové zkoušce. „A nadýchal 0,88 promile alkoholu v dechu,“ doplnili policisté. Kamion se podařilo vyprostit až po šesti hodinách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.