Pacient okrad v nemocnici zdravotníky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pacient okrad v nemocnici zdravotníky

V této nemocnici došlo ke krádeži.
V této nemocnici došlo ke krádeži. (Foto ara)

Hnusného činu se dopustil v jesenické nemocnici pacient (32). Vnikl totiž na odpočívárnu určenou pro zdravotnický personál a odcizil z ní více než 600 korun.

„Ze skladu si navíc odnesl kosmetiku určenou pro pacienty,“ sdělila včera policejní mluvčí Tereza Neubauerová. „Muž byl minulý týden hospitalizován. Během svého pobytu navštívil odpočívárnu určenou pro zdravotnický personál a z odložené kabelky odcizil finanční hotovost 639 korun. Na stejném patře také vnikl do skladu, ze kterého odcizil kosmetiku určenou pro pacienty,“ uvedla policejní mluvčí. Muž nekradl poprvé, podle policie byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již pravomocně odsouzen. Muži hrozí až osmiletý trest. Krádeže se totiž dopustil v době nouzového stavu kvůli nemoci COVID-19, který v Česku platí od 12. března. Za drobnou kriminalitu hrozí pachatelům běžně dvouletý trest, v případě recidivy trest tříletý. Aktuálně však jde o tresty v rozmezí dvou až osmi let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.