Přijel z Itálie, šel do hospody v Nelahozevsi: Potvrzeno! Na večírku hrál nakažený | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přijel z Itálie, šel do hospody v Nelahozevsi: Potvrzeno! Na večírku hrál nakažený

Účastníci se veselili na country večeru. Všichni se teď mají hlásit hygieně.
Účastníci se veselili na country večeru. Všichni se teď mají hlásit hygieně. (Foto Facebook hospoda U Marty)

Nemoc způsobená novým koronavirem byla potvrzena u muže, který minulý pátek hrál na country večeru v hospodě v Nelahozevsi! Před tím byl v Itálii. Ostatní účastníky akce hledají hygienici.

Na mělnickou pobočku hygieny už se nahlásilo 20 lidí. „My je poučíme a poté jim bude uloženo karanténní opatření praktickým lékařem,“ vysvětlila Dana Šalamunová z Krajské hygienické stanice Středočeského kraje. Ovšem večírku jich bylo mnohem víc. Hledají další Hygienici hledají všechny, kteří v pátek 6. března byli v nelahozevské hospodě U Marty. U muže středního věku z Kralup nad Vltavou, jenž se krátce před country večerem vrátil z Itálie, byla potvrzena nákaza. Je nutné, aby se účastníci přihlásili na hygienu. Nemusí se bát Zatímco návštěvníci večera se od nemocného nakazit mohli, pro ostatní obyvatele obce je prý riziko malé. „Pokud nebyli v postižené oblasti, nepřišli s nakaženým člověkem do styku, je velmi malá pravděpodobnost, že by se nakazili,“ uklidňuje Šalamunová.

Kam volat?

Byli jste na tomto večírku? Kontaktujte mělnické pracoviště hygienické stanice na číslech 736 521 327 nebo 736 521 428.

Hospodu čeká dezinfekce

Hygiena byla zkontrolovat také místo konání, hospodu U Marty. „Řekli mi, že zavírat nemusíme,“ uvedla hospodská pro server Nela.cz. Podnik se chystá důkladně vydezinfikovat.

Účastníci se veselili na country večeru. Všichni se teď mají hlásit hygieně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.