Riskují život pro pohled z mostu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Riskují život pro pohled z mostu!

Na mostě se stále někdo fotí...
Na mostě se stále někdo fotí... (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, ara)

Podolský most je v obležení. Kvůli obnaženým břehům Orlické přehrady se z něj stal cíl turistů z celého Česka. Riskují však život!

Za hazardem jsou unikátní pohledy na zbytky staveb a jezů, které desítky let zůstávaly skryté pod hladinou. Po snížení hladiny o přibližně osm metrů kvůli modernizaci lodního výtahu na hrázi přehrady jsou opět k vidění. Podobný pohyb je i na Žďákovském mostě. „Situaci monitorujeme. Zejména na Podolském, kde je hustý provoz a lidé tam dělají selfíčka. Profil chodníků je úzký, stejně jako silnice,“ řekla policistka Kamila Ingrišová Čuřínová. Davy se procházejí i po obnažených březích. Jsou mezi nimi zvědavci, sběratelé s detektory kovů a pamětníci. „Bratr mého děda prý kdysi jezdil do školy přes vodu na loďce, to tu ale ještě nestál Podolský most. Tohoto pohledu na zbytky staveb se bohužel nedožil,“ řekla Jan Hrubá z Tábora.

 Vodní nádrž Orlík
Je součástí Vltavské kaskády a největším vodním dílem v Česku. Stavěla se mezi roky 1954 a 1961. Pod hladinou zmizelo údolí Vltavy o délce více než 60 km včetně řady osad, pil, mlýnů a jezů. U Podolského mostu lidé vzpomínají i na poslední empírový řetězový most v Česku, který v místě kdysi stával.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.