Obavy ve Frýdku-Místku: Přes 50 místních v karanténě... učitelé a děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obavy ve Frýdku-Místku: Přes 50 místních v karanténě... učitelé a děti!

Dvanáct učitelů a dvě děti jsou od úterý v  karanténě. Jsou z 8. základní školy.
Dvanáct učitelů a dvě děti jsou od úterý v karanténě. Jsou z 8. základní školy. (Foto Aha! – Tomáš Ptáčník)

Obyvatelé Frýdku-Místku s obavami sledují, zda se jejich město nedostane na seznam míst silně zasaženým koronavirem. Přes padesát místních už totiž skončilo v domácí karanténě po návratu z lyžařských pobytů v Itálii.

Až během následujícího týdne až čtrnácti dní se totiž prokáže, zda se u některých navrátilců nerozvine nebezpečná nemoc. V karanténě jsou úředníci magistrátu, strážník městské policie, policista, učitelé a školáci, kteří využili jarních prázdnin k lyžování v Itálii. „Nemám z toho úplně dobrý pocit, že možnost ohrožení je tak blízko. Doufám, že se u nikoho nemoc neprojeví. Vím, že pro nás starší lidi to přináší větší riziko,“ řekl Aha! Jiří Dvorský (63) z Frýdku-Místku. 

Dvanáct učitelů a dvě děti jsou v  karanténě na 8. základní škole. „Všichni byli na různých místech v Itálii soukromě. Po návratu si ověřili, že mohou do práce, v úterý se však situace změnila a místa, kde byli, se dostala na seznam s nákazou. Proto jsou nyní v  karanténě,“ vysvětlila ředitelka školy Iveta Wilczková a dodala: „Na škole není žádná panika, jedeme v běžném režimu, jen platí přísnější hygienická pravidla. Na radu hygieniků jsme zrušili dny otevřených dveří a oslavy výročí školy.“ 

Nemocnice se připravuje

Na možnou hrozbu nákazy a šíření se už připravuje nemocnice ve Frýdku-Místku. „Máme vyhrazených šedesát lůžek pro nejakutnější případy, kdy nebude možný převoz na infekční oddělení do ostravské fakultní nemocnice, Opavy či Havířova,“ řekl ředitel nemocnice Tomáš Stejskal. Úklidová firma je také nově zásobena účinnějšími dezinfekčními prostředky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.