Národní muzeum si můžete prohlédnout z obýváku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Národní muzeum si můžete prohlédnout z obýváku

Kopule, od loňského března přístupná veřejnosti, se fotila ve dne, aby zůstal zachován výhled na Prahu. Ostatní části muzea se zaznamenávaly v noci.
Kopule, od loňského března přístupná veřejnosti, se fotila ve dne, aby zůstal zachován výhled na Prahu. Ostatní části muzea se zaznamenávaly v noci. (Foto – Google)

Národní muzeum je nově přístupné i těm, kterým se nechce z pohodlí vlastního obýváku. Od včera se tak jeho chodbami můžete projít virtuálně přes Street View v aplikaci Google Mapy.

Obnovenými sály i chodbami se každý může projít na dálku v mapách internetového prohlížeče Google ve Street View. „Jsme otevření svým návštěvníkům i nenávštěvníkům,“ uvedl novinku ředitel muzea Michal Lukeš. Tak, jak bylo dosud možné odkudkoli na světě procházet ulicemi měst, aplikace teď díky internetu umožňuje obdivovat atrium, foyer, Panteon i výstavní sály včetně míst, která se pro veřejnost teprve chystají. Uvidíte i známou kostru plejtváka myšoka.

Co je Street View?
Rozšíření aplikace Google Mapy umožňuje panoramatické pohledy v řadě měst. Lidem usnadňuje orientaci, mohou si prohlédnout reálný stav lokality. Službu Google zavedl poprvé v roce 2007.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.