Setkání po 78 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Setkání po 78 letech!

Při dojemném setkání nezůstalo jedno oko suché...
Při dojemném setkání nezůstalo jedno oko suché... (Foto Twitter, YouTube, NTV, archiv rodiny)

Lepší pozdě než nikdy! V tomto případě určitě. Ruská televize NTV odvysílala dojemné setkání sester Rosaliny (94) a Julie (92) Charitonovových, které rozdělila II. světová válka, a neviděly se od září 1942! Teď se povedlo zosnovat neuvěřitelné setkání!

Za vše mohla bitva u Stalingradu. Německé letectvo vybombardovalo ruskou továrnu na výrobu tanků, kde Rosalina pracovala. Stačila utéct, jenže piloti luftwaffe dokázali zasáhnout i loď s evakuovanými zaměstnanci. Žena spadla do řeky Volhy, odkud jí – k jejímu štěstí – vytáhl jeden z rudoarmějců. „Řekli nám, že Rosa je po smrti, a tak jsme ji ani nehledali,“ přiznala Julia, která byla spolu s rodinou odvedena až do sovětské Střední Asie a žila v Čeljabinsku, zatímco Rosalina a další přeživší zapustili kořeny v 1300 km vzdáleném Saratově.

Šance na shledání vypadaly bledě, jenže Rosalina nikdy nepřestala s hledáním. Štěstí se na ni nakonec usmálo díky internetu. „Všimly jsme si, že někdo hledá moji matku,“ říká Juliina dcera Světlana. „Ukázalo se, že je to Rosa! Byly jsme v naprostém šoku!“ Policie pak pomohla obě sestry zkontaktovat a následovalo neuvěřitelné setkání po 78 letech! Není divu, že kromě objetí došlo i na slzy. „Pamatuju si náš dům, jak jsme sáňkovaly z kopce, Rosu jako mladou dívku. Teď ji vidím jakou starou dámu,“ štkala dojatá Julia.

Na video se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.