Pět automobilů zničil ranní požár: Na svědomí ho má žhář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pět automobilů zničil ranní požár: Na svědomí ho má žhář!

Jeden z hořících vozů se hasiči snaží uhasit.
Jeden z hořících vozů se hasiči snaží uhasit. (Foto Hasiči Praha)

Hasiči měli včera kolem páté hodiny ranní plno práce v ulici Na Obrátce v Praze 9. Hořelo zde totiž devět aut. Pět vozů plameny zničily zcela.

„Hasiči oheň lokalizovali za sedm minut, asi hodinu ho dohašovali,“ řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Příčinu zjišťuje hasičský vyšetřovatel společně s policií. Škoda byla odhadnuta na 5 milionů. „S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme sdělit bližší informace,“ dodal Kavka. Auta byla zaparkovaná vedle sebe. Dva vozy hasiči stihli včas odtlačit, ty neshořely. Museli kvůli tomu rozbít boční okénko, aby se dostali dovnitř vozů. „Po uhašení požáru si případ do své kompetence převzali kriminalisté, kteří zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o úmyslné zapálení jednoho z vozidel a následné rozšíření na další. Kamery totiž zachytily výbuch a následný útěk pachatele z místa činu. Na záběrech je také vidět, jak utíkajícímu pachateli hoří obě ruce a zřejmě bude vážně zraněný,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.