Za krádež šperků osm let za mříže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Za krádež šperků osm let za mříže

Marian I.
Marian I. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Hodinky a šperky za téměř 23 milionů ukradl v průběhu jediné noci Marian I. (53) loni v březnu z teplického klenotnictví. Přestože tvrdil, že je »dostal«, Krajský soud v Ústí nad Labem ho včera poslal na osm let za mříže.

„Na základě souboru nepřímých důkazů lze uznat obžalovaného vinným,“ vysvětlil soudce Roman Felzmann svoje rozhodnutí. Usvědčily ho pachové stopy na tyči, kterou použil k vloupání a kamerové záběry. „Byl navíc zadržen policií ve chvíli, kdy se pokoušel prodat šperky v pražské zastavárně,“ doplnil státní zástupce Jan Veselý. Obžalovaný se hájil, že je dostal od známých a netušil, že jsou kradené. „Nedokázal určit, o jaké šlo osoby,“ dodal soudce. Státní zástupce i obhájce si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Víte, že...
...stejné zlatnictví vyloupila jen čtyři měsíce před odsouzeným skupina z Litvy? Pětice lupičů si odnesla klenoty za sedm milionů, soud o nich rozhodne v březnu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.