Havlíček slibuje: Dálnice bez kupónů v termínu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Havlíček slibuje: Dálnice bez kupónů v termínu

Karel Havlíček
Karel Havlíček (Úřad vlády ČR)

Další osud již bývalého ministra Vladimíra Kremlíka (47, ANO) na dopravě je ve hvězdách. Nebo spíš v rukou jeho nástupce Karla Havlíčka (50, za ANO). Ten aspoň ubezpečuje, že řidiči budou od příštího roku za dálnice platit výhradně elektronicky.

Právě zakázka na systém elektronických dálničních známek byla důvodem, proč Kremlík jako ministr skončil. Kšeft snů za 400 milionů byl totiž přiklepnut firmě Asseco Central Europe, a podle kritiků by roční provoz e-známek, s jejichž spuštěním se počítá od příštího roku, vyšel ještě dráž, než náklady na dosavadní papírové kupony. Havlíček, který zároveň vede i ministerstvo průmyslu a obchodu, včera po uvedení do funkce premiérem Andrejem Babišem (65, ANO) potvrdil, že zakázka bude zrušena bez jakékoliv sankce a vypíše se klasický tendr.

Trafika nebude
„Mohu v tuto chvíli říci, že je to zvládnutelné a dokážeme to dokonce roku udělat. Zakázka bude zjednodušená a jinak strukturovaná,“ řekl ministr. Po včerejšku je ale jisté, že Kremlík nebude Havlíčkovým náměstkem. „Ano, dohodli jsme se, že tam zůstane v pozici náměstka,“ řekl podle MfD Babiš ve čtvrtek. Premiér včera možnou trafiku pro Kremlíka rezolutně odmítl: „Nebudeme zřizovat žádné politické náměstky, ta funkce je dědictvím tradičních stran.“ Bude tak prý na Havlíčkovi, zda si Kremlíka ve svém novém působišti ponechá.



Přečtěte si
bobou
28. 1. 2020 • 08:15

Každé nové koště dobře mete. Těch slibů kolem dálnice bylo tolik, že si je již ani nemůžeme pamatovat. Elektronické kupóny mají být již dávno v provozu. Ale to by lidé, kteří za to odpovídají a odpovídali museli také něco pro to dělat. A ne se jenom starat kolik si za volební období vydělají do šuplíku. Jejich chamtivost je již do nebe volající a to se týká všech, ne jenom této kauzy.
Jsem zvědavý, jak to dopadne s tím co provedli zdravě naštvaní IT a za víkend dali dohromady celou koncepci, která původně měla stát stamilióny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.