Král revizorů je ze Zlína | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Král revizorů je ze Zlína

Milan Máčala je králem českých revizorů. Když ho však lidé v autobusu poznají, houfně vystupují.
Milan Máčala je králem českých revizorů. Když ho však lidé v autobusu poznají, houfně vystupují. (pro Aha! – Martin Szpak)

ZLÍN – Jedenáctým rokem už bojuje s černými pasažéry na autobusových a trolejbusových linkách ve Zlíně a Otrokovicích Milan Máčala (38). Teď se na unikátní soutěži v Bedřichově stal králem mezi tuzemskými revizory.

Máčala musel například prokázat schopnost doběhnout uprchlíka nebo přesvědčit líbající se zamilované, že i pro ně platí nutnost cvaknout si jízdenku. Uspět musel i v náročném psychotestu. „Stal jsem se spíše Andělem než králem,“ komentuje fakt, že za prvenství dostal keramickou sošku legendárního revizora Gustava Anděla v podání Jaroslava Marvana.

„Mezní situace zažíváme denně. Například jeden zlínský hokejový brankář prokázal své kvality i po skončení kariéry. V padesátikilometrové rychlosti v centru města dokázal otevřít zadní dveře trolejbusu a šipkou zakončenou kotoulem vyskočit bez jízdenky na trávník,“ dokládá Máčala.

Ještě lépe zní historka, kdy se revizor pošťuchoval s cestujícím bez lístku. Udělil mu pokutu. Muž ji přišel druhý den zaplatit a revizor, shodou okolností ve vedlejší místnosti, nevěřil svým uším. Dotyčný totiž žádal o to, aby se právě on mohl stát kontrolorem. A jestli někdy podlehne třeba vnadám letně odhalených dívek, které si zapomněly cvaknout jízdenku? „Ani nejhlubší výstřih na mne neplatí, to spíš přimhouřím oči u zapomnětlivého dědečka,“ dodává.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.