Údajná zadavatelka vraždy Kuciaka: Z jejích známých šel strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Údajná zadavatelka vraždy Kuciaka: Z jejích známých šel strach!

Alena Z. u soudu kvůli vraždě Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27)
Alena Z. u soudu kvůli vraždě Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) (Pluska.sk)

Výpověďmi pozůstalých i hlavního svědka pokračoval druhým dnem ve slovenském Pezinku proces v případu vraždy novináře Jána Kuciaka (†27). Ani včera o šokující zjištění a slzy nebyla nouze.

Hned v úvodu dostala prostor Zlatica Kušnírová, matka Martiny (†27), kterou vrah Miroslav Marček zastřelil spolu se snoubencem Jánem v únoru 2018. Obžalovaných se zeptala, proč její děti musely zemřít. Podle obžaloby za vraždou investigativního novináře stojí kontroverzní podnikatel Marián Kočner (56). Vinu za dvojnásobný mord ale z pěti obžalovaných dosud přiznali jen Marček a zprostředkovatel Zoltán Andruskó. Ten včera dlouze vypovídal hlavně o úloze údajné zadavatelky činu, Aleně Z. (45). Podle jeho svědectví byla Alena Z. zapletena hned do několika vražd a pokusů o ně a šel z ní strach. „Nebál jsem se ani tak Aleny Z., ale lidí, kteří za ní stáli,“ uvedl Andruskó. Sama obžalovaná několikrát během soudu propukla v pláč, slzy ale neskrývali ani přítomní rodiče a bratr pozůstalých.

Alenu Z. (45) převezli k výslechu



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.