Tři miliony pro Emičku (5) a její babičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tři miliony pro Emičku (5) a její babičku

Rodina je vděčná za  jakoukoliv pomoc.
Rodina je vděčná za jakoukoliv pomoc. (Foto HZS Plzeňského kraje, archiv rodiny)

Vraceli se z návštěvy domů, cestou se jim ale obrátil život naruby. U obce Tlučná na Plzeňsku se rodina střetla se dvěma auty. Nejhůře dopadla Emička (5), při nehodě ochrnula. Dobří lidé, včetně čtenářů Aha!, pro ni vybrali už přes tři miliony.

Tragédie na silnici se stala první lednovou neděli, když řidič (20) škodovky přejel do protisměru. Tatínek Roman (30) se snažil nárazu vyhnout, bohužel marně. Za autem pětičlenné rodiny následně boural třetí vůz. Střet si vyžádal osm zraněných. Většinou vážných, až velmi vážných. Malá Emička ochrnula na nohy, její babička Lenka (48) přišla o ruku. Pro rodinu, které se vmžiku a navždy změnil celý život, lidé vybrali za necelý týden už tři a čtvrt milionu.

 „Lenka bude potřebovat protetickou ruku, kvůli malé Emičce je třeba zařídit bezbariérové bydlení, auto, vozíček, lůžko, sprchovací jeřáb... Neumíme si všechno zatím ani představit,“ shrnul Bohuslav, příbuzný rodiny, s tím, takovou vlnu solidarity nečekali...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.